Stellingmaand 2011

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2158
Lid geworden op: 22 jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contacteer:

Stellingmaand 2011

Bericht door Rene Ros »

Begin augustus is de Stellingmaand website weer beschikbaar gekomen. Deze keer in een zeer afgeslankte versie.
Het bevat een lijst van forten waarvan de fortgebruikers activiteiten in september op hun website vermelden. De data van de activiteiten worden ook in de lijst genoemd maar voor meer, actuele informatie wordt naar de website van de fortgebruiker verwezen.

Sinds de eerste Stellingmaand in 2003 is het belang van de activiteiten in september afgenomen omdat veel meer forten ook de rest van het jaar open zijn. Toch bieden de bijzondere openstellingen en de extra activiteiten een mooi programma en goede promotie.
De activiteiten worden met veel inzet door de fortgebruikers, waaronder veel vrijwilligers, verzorgd. In opdracht van de provincie Noord-Holland verzorgd Cultuurcompagnie Noord-Holland (vh. Cultureel Erfgoed Noord-Holland) de collectieve promotie middels folders en andere PR.
De locatie van de (publieks?)opening is mij nog onbekend en een thema lijkt er dit jaar niet te zijn. Misschien kunnen we het beste de 130ste verjaardag van de Stelling vieren op de derde dinsdag van september. En hopelijk kunnen we dit jaar de 200.000ste bezoeker verwelkomen.

Cultuurcompagnie Noord-Holland wilde de domeinnaam stellingmaand.nl dit jaar niet huren om de Stellingmaand-agenda te tonen. Ondanks het feit dat in 2010 de Stellingmaand-website op die manier 50% van de bezoeken toename bijdroeg.
Ikzelf wil de domeinnaam niet verkopen omdat er niets mee gedaan zou worden zoals een campagne website. Zelfs geen actief gebruik van het webadres in de promotie. Uit de twee overgebleven alternatieven is gekozen voor deze lite-versie en niet voor leegstand.

Stellingmaand

Plaats reactie