Op de Bres: Kinderen behoeden Beemster voor vloedgolf

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 988
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Op de Bres: Kinderen behoeden Beemster voor vloedgolf

Berichtdoor Nieuwsredactie » 27 Mei 2012 23:25

Bron: Noordhollands Dagblad d.d. 27-5-2012

De voorstelling Vloedgolf van Leeghzakker van Jette Derlagen, Nita Kersten en Mike van Wetten met kinderen uit de Beemster in de hoofdrollen trekt dit weekeinde veel toeschouwers.

Op de Bres is ook maandag nog. Het programma is te vinden op de site www.stellingvanamsterdam.nl.

Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 988
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Op de Bres: Succesvolle tweede editie Festival Op de Bre

Berichtdoor Nieuwsredactie » 29 Mei 2012 00:56

Bron: persbericht Cultuur Compagnie d.d. 28-5-2012

Succesvolle tweede editie Festival Op de Bres
Ruim 3000 bezoekers op forten in de Beemster

Alkmaar, 28 mei 2012 - De tweede editie van cultureel festival Op de Bres op de Stelling van Amsterdam is succesvol afgesloten. De vijf forten in de Beemster gingen de concurrentie aan met zee en strand, met succes: het festival met locatietheater, muziek, beeldende kunst en workshops voor het hele gezin trok ruim 3000 bezoekers. Inspiratiebron voor het festival is het water, als vriend en als vijand.

Drie forten in Zuidoostbeemster waren bij hoge uitzondering toegankelijk voor publiek. Fort aan de Jisperweg, al decennialang gesloten en in duisternis gehuld, was een van de grote publiekstrekkers. Ruim 750 bezoekers genoten van de beeldende dwaaltocht door dit fort. Fort aan de Middenweg bood een verrassend podium aan de stoere familievoorstelling Vloedgolf van Leeghzakker, 450 mensen bezochten deze voorstelling met een hoofdrol voor bewoners uit de Beemster. Fort benoorden Purmerend was zaterdag geopend. De Drijvende Diva zong vanuit de fortgracht terwijl het publiek genoot van een wijnproeverij.

Fort bij Spijkerboor en Fort aan de Nekkerweg mochten zich verheugen in grote belangstelling. In Fort bij Spijkerboor speelden de Waterlanders vijf maal per dag hun muzikale beeldende locatievoorstelling HOOrizon en er werden stellingverhalen verteld. Fort aan de Nekkerweg opende drie dagen haar deuren alvorens in juni open te gaan als Fort Resort Beemster, een luxe hotel, spa en restaurant.
De oldtimer festivalbus reed dagelijks gratis langs de vijf festivallocaties. Bezoekers konden meerdere activiteiten en forten bezoeken en in- en uitstappen waar men wilde.

VloedgolfvanLeeghzakkerfotoKennethStamp.jpg
VloedgolfvanLeeghzakkerfotoKennethStamp.jpg (47.86 KiB) 3049 keer bekeken


Terug naar “Toerisme en Recreatie”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast