Kris en Maartje nieuwe fortwachters op Forteiland Pampus!

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2154
Lid geworden op: 22 Jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contact:

Kris en Maartje nieuwe fortwachters op Forteiland Pampus!

Berichtdoor Rene Ros » 08 Mar 2008 21:07

Bron: persbericht Stichting Pampus, 8-3-2008

Forteiland Pampus in Muiden kent vanaf vrijdag 7 maart twee nieuwe bewoners: Kris van de Voorde, 31 jaar en Maartje Terwindt, 33 jaar.

Zij zijn door de Stichting Pampus, eigenaar van het kleine eilandje in het IJsselmeer, het meest geschikt bevonden na een lange en moeilijke sollicitatie procedure. Deze sollicitatieprocedure werd de afgelopen weken uitgezonden als “Slag om Pampus” bij de NCRV.

Nanette Elfring, scheidend fortwachter en nu directeur bij de stichting, geeft aan:

“ Kris en Maartje passen geweldig bij het eiland. Op het moment dat zij hier voet aan “wal” hier zetten, had ik het gevoel dat zij zich al “thuis” voelden. Ze vullen elkaar goed aan, gaan met ontzag, maar ook met een bepaald gemak, met de ruige natuur hier om, zijn avontuurlijk ingesteld en heel gastvrij. Toch hadden veel stellen zo hun eigen kwaliteiten. Bij Kris en Maartje was het het laatste weekend ineens gewoon “hun” eiland, zoals wij en de vrijwilligers dat ook zo sterk konden en kunnen hebben. Het was geen keuze meer; Pampus had zijn nieuwe bewoners gevonden!

Het gelukkige stel heeft er enorme zin in. Maartje: “Bij Pampus valt alles wat ik graag wil op zijn plaats. Je bent lekker buiten, moet varen, moet heel vindingrijk zijn en met mensen werken. Het werken met zoveel vrijwilligers aan zo’n uniek stukje cultuurhistorie lijkt me een enorme uitdaging!”.

291-pampus-krismaartje.jpg
291-pampus-krismaartje.jpg (18.09 KiB) 2150 keer bekeken


Forteiland Pampus heeft niet alleen nieuwe fortwachters, maar ook een vernieuwde fortwachterswoning, een vernieuwd energiecentrum en natuurlijk de grootste trots: een nieuw dak voor het fort en nieuwe koepels over de oude gaten, waar ooit het geschut heeft gestaan.

Dit jaar zal een begin worden gemaakt met het creëren van, waaronder één van de drie bezoekerscentra van de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

Forteiland Pampus is dit jaar met de vroege pasen al twee dagen open. Onder andere voor het traditionele paaseieren zoeken en de paasbrunch. Daarna zal de veerdienst ook weer vanaf 1 april gaan varen. Op 19 en 20 april zal er voor het publiek een speciaal weekend georganiseerd worden met allerlei activiteiten omtrent het vernieuwde Forteiland. Voor meer info: http://www.pampus.nl.

Terug naar “Toerisme en Recreatie”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast