Proefopenstelling Muider Muizenfort Museum

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 989
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Proefopenstelling Muider Muizenfort Museum

Berichtdoor Nieuwsredactie » 04 Apr 2008 23:26

Bron: De Gooi- en Eemlander, 4-4-2008
http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/gooivechtstreek/article3360662.ece?secId=654

Het is nog een beetje behelpen, maar de kop is eraf. Het museum in het Muizenfort in Muiden heeft vrijdag de deuren geopend. Het gaat om een proefopenstelling, de officiële ingebruikneming vindt plaats op 17 mei.

Wiebe Hofman - vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming van het museum - heeft gewaarschuwd dat de loopgraaf op het terrein van het fort grotendeels uit blubber bestaat, maar dat valt heel erg mee, blijkt ter plaatse. Op allerlei plekken wordt de laatste hand aan het museum gelegd.

Zo is Harm Hasenaar bezig het logo op de glazen tussendeur te plakken. ,,Er is vanmorgen al iemand tegen het glas gelopen, dus dit moet wel even gebeuren'', legt hij uit.

Hasenaar geeft les op de mediaopleiding van het ROC Amsterdam. Zijn leerlingen hebben de infopanelen voor het museum ontworpen en gemaakt.

Tussen neus en lippen vertelt hij dat hij dezelfde middag nog de zogeheten liniekijker in het museum gaat installeren. Dat is een soort periscoop waarmee vanuit het fort de bewegingen van vijandelijke troepen geobserveerd kunnen worden.

Op het buitenterrein is te zien in welke omstandigheden soldaten en andere gevechtslieden het bolwerk moesten verdedigen. Op enkele punten in de loopgraaf onderbroken voor de ingang van een groepsschuilplaats. Voor de juiste sfeer liggen er legergroene zandzakken in.

De mitrailleurkoepel is nog niet klaar.

Zaterdag en zondag is het museum gratis te bezoeken in verband met het nationale museumweekend.

Terug naar “Toerisme en Recreatie”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast