Fortwachters dragen sleutels over van Pampus!

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 989
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Fortwachters dragen sleutels over van Pampus!

Berichtdoor Nieuwsredactie » 10 Apr 2008 19:45

Op 15 april zullen Nanette Elfring en Eric Creemers, het vorige fortwachtersechtpaar van Forteiland Pampus, symbolisch de sleutels overdragen aan Kris van de Voorde en Maartje Terwindt, de nieuwe fortwachters.
Die dinsdag is het namelijk exact 11 jaar geleden dat Nanette en Eric de sleutels overnamen van het eiland van de toenmalige fortwachters.

"Kris en Maartje zijn officieel al begonnen en hebben de eerste gasten al ontvangen, maar we vonden het belangrijk om nog echt een moment te creëren om 'het stokje' over te geven. Dan is het voor ons ook echt mooi afgesloten en voor Kris en Maartje een officieel begin", aldus Nanette Elfring, nu directeur van de Stichting Pampus.

foto 4 fortwachters.JPG
foto 4 fortwachters.JPG (196.81 KiB) 1416 keer bekeken


Om 13.30 uur vaart het veer voor vrijwilligers en een aantal genodigden vanaf het meldpunt Pampus bij het Muiderslot. Daarna zal de sleuteloverdracht plaatsvinden.
En niet alleen de fortwachters zijn nieuw, het fort is ook vernieuwd!

Een unieke kans om dit te komen bewonderen is het weekend van 19 en 20 april. Dan is er een grote publieksopening van het geconserveerde fort. De veerdienst vaart dan ieder uur en iedereen (zolang er plaats is op de boot) kan dan mee voor het sterk gereduceerd tarief van :
€ 6,00 p.p. voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar (geen reservering mogelijk).

Wij laten die dag graag zien hoeveel mooier het eiland is geworden, dat de vrijwilligers steeds enthousiaster worden, wat onze mogelijkheden zijn en onze toekomstplannen. Verder zijn er speciale activiteiten voor kinderen (piraten en morse), presentaties van onze partners (onder andere een sloep om mee te varen, boogschieten en een touwbrug), muziek en natuurlijk koek en zopie. Zie voor meer informatie over vaartijden en activiteiten onze site: http://www.pampus.nl

Terug naar “Toerisme en Recreatie”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast