Wandel4Daagse Alkmaar langs Fort bij Spijkerboor

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 988
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Wandel4Daagse Alkmaar langs Fort bij Spijkerboor

Berichtdoor Nieuwsredactie » 13 Jun 2008 09:54

Bron: persbericht CENH

Voor de Wandel4daagse van Alkmaar van 18 t/m 21 juni hebben zich ruim vierduizend mensen ingeschreven.
Op 20 juni zullen de wandelaars van de 35km en 45km een van de grootste forten van de Stelling van Amsterdam aandoen: Fort bij Spijkerboor. Dit fort ligt ten zuiden van De Rijp in de Beemster en maakt onderdeel uit van de 135 kilometer lange verdedigingslinie rondom de hoofdstad. De Stelling van Amsterdam draagt sinds 1995 de titel Nationaal Landschap en staat bovendien sinds 1996 op de Lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.

Speciaal voor de deelnemers van de Wandel4Daagse van Alkmaar biedt de Provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten een kortingsbon aan om het fort deze zomer te komen bezoeken!

Meer informatie op: http://wandelvierdaagsealkmaar.nl/

Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 988
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Provincie actief tijdens Wandel4Daagse Alkmaar

Berichtdoor Nieuwsredactie » 13 Jun 2008 20:24

Bron: persbericht provincie Noord-Holland

Op woensdag 18 juni geeft gedeputeerde Jaap Bond het startschot voor de Wandel4Daagse Alkmaar bij Sporthal De Meent. Drie gedeputeerden lopen zelf ook mee in het eerste bestuurlijke wandelestafetteteam van Nederland. Woensdag loopt Jaap Bond, donderdag Peter Visser (onder voorbehoud), vrijdag Sascha Baggerman en zaterdag 21 juni komt het estafetteteam samen over de finish. Alle wandelaars kunnen volop genieten van het unieke en mooie Noord-Hollandse landschap én van de Noord-Hollandse biologische zuivel en aardbeien die gratis uitgedeeld worden door de provincie.
De provincie Noord-Holland is sponsor van de Wandel4Daagse. Naast het gedeputeerdenteam zullen ook nog zeven estafetteteams van de provincie Noord-Holland meedoen. Net als alle andere deelnemers van de estafetteteams lopen de gedeputeerden op een doordeweekse dag, geven dan het stokje over, waarna gezamenlijk wordt gefinisht op zaterdag 21 juni in Alkmaar.
Heerlijk Noord-Holland
Op woensdag 18 juni staat in finishplaats Bergen een promotiestand van noordhollandsegrond: de provinciale promotiecampagne voor biologische – en streekproducten. Hier kunnen alle wandelaars en bezoekers proeven en genieten van Noord-Hollandse biologische producten. Gedeputeerde Jaap Bond: “Het thema van onze provinciale promotiecampagne; ‘Heerlijk Noord-Holland' sluit heel mooi aan bij wat de wandelaar wil: gewoon een lekker gezond drankje om de dorst te lessen. En als je dan weet dat dat lekkers ook nog uit je eigen provincie komt, dan is dat des te mooier." Op zaterdag worden de wandelaars en bezoekers tijdens de intocht in Alkmaar nogmaals getrakteerd op heerlijke aardbeien.
Fort Fantastisch
Wandelaars van de langere etappes (35 en 45 km.) zullen op vrijdag 20 juni Fort Spijkerboor aandoen: een van de mooiste forten van de Stelling van Amsterdam en sinds 1996 Unesco-monument. Speciaal voor de Wandel4Daagse hebben de provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten een kortingsactie om eens langs te komen voor een rondleiding op het Fort. Wandelaars van de langere routes lopen ook een stukje over het Noord-Hollandpad. Dit ruim 200 kilometer lange pad dat van Texel naar Huizen loopt, is net als de Stelling van Amsterdam een van de grotere recreatieve trekpleisters van de provincie.
Sportief gesprek
Gedeputeerde Sascha Baggerman loopt op vrijdag 20 juni samen met medewerkers van Profor. Profor is een organisatie die de integratie van etnische groepen stimuleert door o.a. wandeltochten te organiseren. Sascha Baggerman:”Wandelen is natuurlijk goed voor je maar ook heel geschikt om in een informele sfeer met elkaar in contact te komen. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van Profor.”

Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2154
Lid geworden op: 22 Jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contact:

Re: Wandel4Daagse Alkmaar langs Fort bij Spijkerboor

Berichtdoor Rene Ros » 13 Jun 2008 20:25

Hoe twee partijen elkaars werkterrein nog niet goed hebben afgesproken...

René


Terug naar “Toerisme en Recreatie”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast