Nieuw wandelpad langs hele Stelling

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 993
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Nieuw wandelpad langs hele Stelling

Bericht door Nieuwsredactie »

Bron: persbericht provincie Noord-Holland d.d. 3 september jl.

Forten en batterijen, dijken en sluizen, groene oases en waterbouwkundig vernuft. Langs alle bijzondere elementen van de Stelling van Amsterdam loopt vanaf 19 september een 135 km lange, tweezijdig bewegwijzerde, wandelroute. Om kennis te maken met dit nieuwe Streekpad kan op 19 september in Spaarnwoude en bij Fort bij Veldhuis in Heemskerk een deel van de route gewandeld worden, eventueel onder leiding van een gids.

Speciaal voor de opening zijn vanaf beide locaties korte wandelroutes uitgezet. Deze routes kunnen zelfstandig gewandeld worden, maar om 13.00 uur starten op beide locaties ook wandelingen onder leiding van een gids. De routes in Spaarnwoude komen o.a. langs de forten Benoorden Spaarndam en Bezuiden Spaarndam, die deze middag te bezichtigen zijn. Ook staat er op beide locaties een informatiestand van de organisaties die dit Streekpad samen hebben ontwikkeld. De wandelgids van de complete Lange-Afstands-Wandelroute “Stelling van Amsterdam – Wandelen langs Werelderfgoed” is alleen deze middag op beide locaties voor € 15,00 te koop (daarna € 16,90).

Bij Fort bij Veldhuis zijn drie routes uitgezet van twee, vijf en negen kilometer. De routebeschrijvingen zijn tussen 13.00 en 15.30 te verkrijgen bij de informatiestand, waar de provincie ook een kleine attentie uitdeelt aan de deelnemende wandelaars (zolang de voorraad strekt). De langste van deze routes kan om 13.00 uur, 14.15 uur en 15.15 uur onder leiding van een gids gelopen worden. Het Fort bij Veldhuis vindt u aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk.

Vanaf Villa Westend in Spaarnwoude is een wandelroute van zes kilometer uitgezet, die o.a. langs het Fort benoorden Spaarndam voert. In het fort zijn vrijwilligers van de Stichting Krayenhoff aanwezig om rondleidingen te geven. De routebeschrijving is tussen 13.00 en 15.30 uur te verkrijgen bij de informatiestand bij Villa Westend, waar de provincie ook een kleine attentie uitdeelt aan de deelnemende wandelaars (zolang de voorraad strekt). Om 13.00 uur, 14.15 uur en 15.15 uur begint hier een wandeling onder leiding van een gids. Villa Westend vindt u aan de Westlaan 41, 1991 AL Velserbroek.

Het Streekpad is ontwikkeld door de provincie Noord-Holland, Recreatie Noord-Holland en de Stichting Wandelplatform LAW. De wandelingen die speciaal voor de opening zijn uitgezet, zijn mede tot stand gekomen door de inzet van de Stichting Landschap Noord-Holland.

De routes die speciaal voor 19 september zijn uitgezet, zijn vanaf 21 september ook te downloaden via http://www.wandelnet.nl. En op zondag 20 september organiseert Nemo, vereniging van vrije wandelaars, uit Amsterdam een wandeltocht vanaf de Haarlemmerpoort naar het Fort benoorden Spaarndam. Meer informatie over deze wandeltocht op http://www.struinen.nl.

Plaats reactie