Subsidie Pampus lijkt op Muider tijdverdrijf

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Subsidie Pampus lijkt op Muider tijdverdrijf

Bericht door Nieuwsredactie »

Bron: De Gooi en Eemlander d.d. 3-7-2010
http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/re ... jdverdrijf

Om forteiland Pampus verder op te stoten in de vaart der volkeren is een betaalde marketingmedewerker nodig. Toch kon een relatief eenvoudig voorstel om daarvoor 42.000 euro als eenmalige subsidie vrij te maken uit de gemeentekas donderdagavond uitgroeien tot een complete spraakverwarring, waardoor de Stichting Forteiland Pampus in elk geval tot september moet wachten op een positief signaal.

Boosdoener leek fractievoorzitter Jan Hylkema van de PvdA die samen met coalitiegenoot Voor Ieders Belang en grootste oppositiepartij VVD een motie inbracht die ervoor moet zorgen dat Pampus meer geld van Muiden krijgt, structureel dan. Het markante eiland in het IJmeer levert immers toeristenbelasting op en daarvan kan Muiden best vijftig procent weer terugpompen in de verdere versterking van een van de speerpunten uit de Stelling van Amsterdam. Doordat D66 en CDA niet van de motie afwisten, voelden zij zich overvallen. Dat leidde grappig genoeg tot een discussie waarbij het collegevoorstel het meest gesteund werd door die twee oppositiepartijen. Hun redenatie was dat je beter nu al kunt aangeven dat je het idee van een marketingmedewerker steunt, want daarmee win je op de langere termijn meer bezoekers. Dat leidt weer tot extra inkomsten voor de gemeente die daarop ook weer meer structurele subsidie kan verstrekken.

Burgemeester Anne-Marie Worm-de Moel probeerde toch haar voorstel in stemming te brengen. Maar dat wilden de motie-indieners op hun beurt verhinderen. Tegenstemmen zou immers contraproductief zijn. Ook zij dragen Pampus een warm hart toe. De discussie die vervolgens verschillende keren geschorst werd, leidde uiteindelijk tot uitstel van de hele besluitvorming. Het college en de raadsfracties gaan nog een keer met Pampus praten over de toekomst en nemen in september een besluit over de gevraagde subsidie.

Pampus-directeur Nanette Elfering, die gebaat is met een snelle beslissing, zag het gelaten aan. ,,We moeten het nog weer beter uitleggen'', reageerde zij gisteren telefonisch. ,,Ik heb liever nu de incidentele bijdrage van de gemeente die ik zie als een aanjaagsubsidie, want we hebben nu gewoon handjes nodig. Maar de gemeenteraad heeft natuurlijk de plicht om zorgvuldig met belastinggeld om te gaan.'' En in die woorden zat geen spoortje ironie.

Plaats reactie