Biografieën na 1991

Over militairen en burgers die gewerkt hebben in de Stelling. En hun tactiek, wapens, munitie, uniform, materieel etc.
Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2154
Lid geworden op: 22 Jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contact:

Biografieën na 1991

Berichtdoor Rene Ros » 23 Aug 2009 09:35

Van mensen die betrokken zijn geweest bij de bouw en gebruik van het huidige militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam, zijn momenteel 45 biografieën of korte persoonsbeschrijvingen op de Stelling-website te vinden. En een aantal in voorbereiding.
Deze zijn in verschillende perioden verdeeld, tot en met de Koude Oorlog, waarin ze bij de Stelling betrokken waren. Voor de periode na 1991 is er echter nog geen enkele biografie. Wie zou jij daar genoemd willen zien als betrokkene en ooggetuige? Het is echter geen 'grootste Nederlander' verkiezing.

De provincie-ambtenaar die het eerste onderzoek naar de Stelling deed? Of zijn baas, de toenmalige Commissaris der Koningin? De gedeputeerde die inzette op plaatsing op de Lijst van Werelderfgoed? De medewerker van de toenmalige Rijksdienst voor de Monumentenzorg die de UNESCO-aanvraag verzorgde? Of de mensen achter het uitgebreide provinciale monument-register? De correspondenten van de Stichting Menno van Coehoorn? Een hedendaagse ambtenaar van de provincie?
Een (op zijn minst) net zo belangrijke categorie wordt gevormd door de vele vrijwilligers en vroege ondernemers. De sloper van Fort bij Velsen? Een van de wijnhandelaren? Het fortwachterskind die nu gids op een fort is? De genie-soldaat die nu fortbeheerder is? Of iemand anders die veel voor de Stelling of een bepaald onderdeel heeft gedaan?

De redacteur dezer nieuwsbrief verneemt graag per e-mail, met motivatie, over welke persoon jij een biografie zou willen zien. Bij voorkeur een nog levende persoon, maar zeker geen organisatie. Iemand die voor zijn werk met een fort of bunker te maken had en er na zijn werkzame leven als hobbyist mee verder is gegaan, is wel een hele mooi combinatie.

Afhankelijk van de reacties wordt het vervolgtraject bepaald. Reacties over uw redacteur of over wie je absoluut GEEN biografie wenst te zien, worden niet in behandeling genomen...
Indien je zelf al eens een ooggetuige hebt gesproken en daarvan een verslag hebt opgesteld, vernemen we dat ook graag.

Mensen: http://www.stelling-amsterdam.nl/mensen/

Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2154
Lid geworden op: 22 Jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contact:

Re: Biografieën na 1991

Berichtdoor Rene Ros » 04 Jan 2010 13:06

Wegens de ontvangst van slechts drie nominaties is dit project beëindigd...

René


Terug naar “Manschappen en Uitrusting”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten