Hembrugterrein Zaandam in stroomversnelling

Restauraties, herinrichting en conservering.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Hembrugterrein Zaandam in stroomversnelling

Bericht door Nieuwsredactie »

Bron: Noordhollands Dagblad d.d. 1-12-2011
http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieu ... ersnelling

De herontwikkeling van het Hembrugterrein in Zaandam komt in een stroomversnelling. Voor twee panden, die momenteel worden opgeknapt, zijn gebruikers gevonden. Daarnaast begint het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB) binnenkort met het aanbesteden van het herstel van 39 andere monumenten.

Voor het project Recreative op het terrein is 650.000 euro subsidie binnengekomen. Recreative wil het terrein nieuw leven inblazen met toerisme, evenementen, congressen en tentoonstellingen. Het bezoekerscentrum van de Holland Route in het oude station op het terrein is onderdeel van het Recreative project. In een ander op te knappen pand komt een arts- en craftlab voor ambachtslieden. De 6,5 ton subsidie komt van de gemeente Amsterdam, die ook bij de herontwikkeling van het terrein is betrokken.
Momenteel worden drie monumenten op het Hembrugterrein opgeknapt. Er ligt al een aantal jaar tien miljoen subsidie voor het gebruiksklaar maken van het terrein. Werklui zijn nu bezig met het oude waslokaal, de affuitenhal en het station.

Plaats reactie