Symposium Verdedigingswerken in Samenhang

Restauraties, herinrichting en conservering.
Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2158
Lid geworden op: 22 jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contacteer:

Symposium Verdedigingswerken in Samenhang

Bericht door Rene Ros »

Op 18 april vierde de Stichting Menno van Coehoorn haar 75ste verjaardag met een symposiumdag 'Verdedigingswerken in Samenhang' in Utrecht. Hier geen uitgebreid verslag van de symposiumdag, hopelijk zorgt de organiserende partij daar nog voor op haar website. Wel een kort berichtje dat het een zeer geslaagde en succesvolle dag was. De lezing over verdediginsgwerken door de eeuwen heen van prof.dr. W. Klinkert was een sterke opening.

Uiteraard kwam de Stelling van Amsterdam ook ter sprake of was een betoog ook daarop van toepassing. Verrassend genoeg was ook een medewerkster van de provincie Noord-Holland in de zaal aanwezig.

De opmerkelijkste opmerking kwam van gedeputeerde W.C. Luijendijk (Noord-Brabant) over de Zuiderwaterlinie (recent door de provincie herontdekt en ook een inhaalslag makende) en hun deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zij streven inmiddels naar kleinschalig hergebruik. Wellicht dat daardoor niets meer wordt vernomen van de (ondergrondse) nieuwbouw voor Fort aan de Uppelse Dijk (Fort Altena).

Plaats reactie