Pagina 1 van 1

Nieuw boek 'Codenaam Seehahn'

Geplaatst: 21 Okt 2011 20:20
door Rene Ros
Binnenkort verschijnt het boek 'Codenaam Seehahn' over de geschiedenis van de Duitse onderaardse oorlogsfabrieken in Valkenburg a/d Geul tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Afbeelding

Het Valkenburg tijdens de bezettingsjaren was een ander Valkenburg dan tegenwoordig. Een verdeelde gemeenschap die balanceerde op het snijvlak van gelaten onderwerping en collaboratie met de Duitse bezetter. Voor de Duitsers bood Valkenburg en omgeving mogelijkheden voor de Duitse oorlogsplannen.
Een van die plannen betrof het bouwen van grote oorlogsfabrieken in de aanwezige mergelgroeven. De overblijfselen ervan zijn veelal onbekend, onzichtbaar voor de achteloze voorbijganger en vooral ook onbemind als relicten uit een tijd waaraan de meeste mensen niet graag herinnerd worden. Toch maken ze deel uit van ons collectieve geheugen en hun verhaal is belangrijk genoeg om te worden verteld en gedocumenteerd.
Het boek is opgebouwd uit teksten die het historisch verhaal vertellen en die vooral ook de menselijke achtergronden ervan beschrijven. Naast de teksten bestaat de helft van het boek uit uniek fotomateriaal, waarbij de plaatsen van toen ook in het nu worden bezocht.

Bestel het boek alvast via de website Forten Info.