Oorkonde Werelderfgoed Waddenzee

Over werelderfgoed sites waarvan geleerd kan worden of Nederlandse sites die het ook willen worden.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 983
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Oorkonde Werelderfgoed Waddenzee

Berichtdoor Nieuwsredactie » 16 Jun 2010 23:35

Bron: Persbericht Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit d.d. 16-06-2010

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) neemt zaterdag 19 juni de Oorkonde Werelderfgoed Waddenzee van de Unesco in ontvangst. Hiermee is de Waddenzee officieel Werelderfgoed.

De heer Kishore Rao van de Unesco komt daarvoor naar Lauwersoog om daar op de boot de Waddenzee tot Werelderfgoed te verklaren. Daarnaast zal ook het nieuwe logo voor Werelderfgoed Waddenzee worden onthuld en wordt de start gegeven van het 'Werelderfgoedweekend' in Nederland.

De Waddenzee is een uniek getijdengebied waar een vrijwel ononderbroken systeem van zand- en slikplaten is te vinden. Er is een enorme variëteit aan landschappen, flora en fauna. Het is de belangrijkste pleisterplaats voor miljoenen vogels, zowel permanent als op doortocht. Nederland en Duitsland hebben jarenlang gepleit voor een plaats op de Werelderfgoedlijst naast bijvoorbeeld het Australische Great Barrier Reef. In Nederland zijn meer (culturele) Werelderfgoederen zoals de Stelling van Amsterdam, Schokland, Kinderdijk, het stoomgemaal in Lemmer, het Rietveld Schroderhuis, Willemstad (Curacao) en de Beemster.

Het komende weekend is nationaal Werelderfgoedweekend.

Terug naar “UNESCO Werelderfgoed”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast