Inundatie bij Fort Krommeniedijk trekt vogels en vogelaars

Over planten en dieren op, in, onder en boven de forten en liniedijken.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Inundatie bij Fort Krommeniedijk trekt vogels en vogelaars

Bericht door Nieuwsredactie »

Tekst: persbericht Stichting Landschap Noord-Holland.
Met dank aan: Jaap van Harlingen (Vrijwilligerswerkgroep Fort bij Krommeniedijk).

Het is al bijna een traditie. Landschap Noord-Holland zet half februari voor de vijfde keer een deel van de Uitgeesterbroekpolder onder water. De plas-drassituatie die daardoor ontstaat verschaft veel voedsel voor vogels op doortrek.
Steltlopers, ganzen en diverse soorten eenden komen elk jaar in flinke aantallen af op de ondiepe plassen. Met enig geluk zijn ook vogels als sneeuwgors en slechtvalk aanwezig.

Afbeelding

Op 10 en 11 maart organiseert Landschap Noord-Holland in samenwerking met Vogelbeschermingswacht Zaanstreek een vogelkijkweekend op het fort bij Krommeniedijk. Vanaf deze bijzondere locatie hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het drasland.

U kunt niet alleen terecht bij een van de vogelkijkers: u mag ook een kijkje nemen in het fort zelf. Nu de plannen voor restauratie en herbestemming van het fort in een vergevorderd stadium zijn, is dit misschien wel één van de laatste keren dat u het fort in zijn volledige omvang kunt bekijken.

De poort staat op 10 en 11 maart open van 10 tot 16 uur. Ook is dan koffie, thee en huisgemaakte soep verkrijgbaar. De toegang tot het terrein bedraagt € 2,- (kinderen tot 12 jaar gratis). Honden kunnen helaas niet worden toegelaten. U vindt het fort aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk. Kijk voor meer informatie op de website van de Vrijwilligerswerkgroep Fort bij Krommeniedijk.

Vrijwilligersgroep Fort Krommeniedijk
Fort bij Krommeniedijk

Plaats reactie