Inundatie bij Fort Krommeniedijk

Over planten en dieren op, in, onder en boven de forten en liniedijken.
Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2151
Lid geworden op: 22 Jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contact:

Inundatie bij Fort Krommeniedijk

Berichtdoor Rene Ros » 09 Feb 2010 09:40

Bron: persbericht Landschap Noord-Holland d.d. 9-2-2010

Open dag in en rond fort
Inundatie bij Fort Krommeniedijk trekt vogels en vogelaars

Landschap Noord-Holland zet binnenkort weer een deel van de Uitgeesterbroekpolder bij Fort bij Krommeniedijk onder water. Dit trekt massa’s vogels aan die hier volop voedsel vinden. In het weekend van 6 en 7 maart is er daarom een open weekend, waarbij leden van Vogelbeschermingswacht Zaanstreek met hun telescopen iedereen de vogels laten zien.

Fort bij Krommeniedijk is één van de terreinen van Landschap Noord-Holland en biedt een schitterend uitzicht over de Uitgeesterbroekpolder die begin maart voor een deel onder water gezet zal worden. Ooit werd met water rond de Stelling van Amsterdam de hoofdstad tegen vijanden beschermd. Een nieuwe tentoonstelling van Kees Bruins brengt dit fraai in beeld. Tegenwoordig is zo'n plas-drassituatie vooral aantrekkelijk voor vogels op doortrek. Ganzen, eenden, steltlopers waaronder de weidevogels goudplevier, tureluur, grutto en kemphaan komen op het ondiepe water af. De leden van de Vogelbeschermingswacht vertellen de bezoekers er graag over.

Het fortterrein is op zaterdag 6 en zondag 7 maart geopend van 9:30 tot 16:00 uur. De toegang bedraagt € 2,- voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Honden kunnen helaas niet worden toegelaten. De open dagen zijn een mooie gelegenheid om de tentoonstelling “Aan de rand van het Veenkussenland” te bekijken. Deze boeiende archeologische tentoonstelling over de Zaanstreek en Noord-Kennemerland wordt enkele dagen eerder officieel geopend door wethouder R. Ootjers. Daarnaast staan gidsen klaar die u wegwijs willen maken in dit bijzondere gebouw. In het fort zijn soep, koude en warme dranken verkrijgbaar. U vindt het fort aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk. Kijk voor meer informatie op http://www.fortbijkrommeniedijk.nl.
Bijlagen
vogelaars.jpg
vogelaars.jpg (19.46 KiB) 3149 keer bekeken

Janine
Soldaat
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 Mar 2009 10:16
Fort of organisatie: geen

Re: Inundatie bij Fort Krommeniedijk

Berichtdoor Janine » 12 Feb 2010 09:26

leuk, wij komen zeker,

Janine en Eltjo


Terug naar “Flora en Fauna”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast