Nieuwe initiatieven gezocht voor Fort bij Abcoude

Hergebruik en ondernemen in de Stellingzone.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 964
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Nieuwe initiatieven gezocht voor Fort bij Abcoude

Berichtdoor Nieuwsredactie » 03 Okt 2012 20:01

Bron: persbericht Natuurmonumenten d.d. 1-10-2012

Natuurmonumenten is op zoek naar nieuwe initiatieven voor Fort bij Abcoude. Natuurmonumenten is eigenaar van dit groenste fort van de Stelling van Amsterdam en wil graag meer mensen laten genieten van de bijzondere waarden van dit fort. Natuurmonumenten wil dit samen met een of meer ondernemende partijen realiseren en vraagt hen daarom om voor 1 januari 2013 hun ideeën in te dienen.

Natuurmonumenten wil Fort bij Abcoude duurzaam behouden en toegankelijker maken voor publiek. Het is een prachtig fort op een unieke locatie. Zo is Fort bij Abcoude het groenste fort van de Stelling van Amsterdam en ligt het in Groene Hart en onder de rook van Amsterdam. Met de A2 en het nabijgelegen NS-station Abcoude is het fort goed bereikbaar. Het fort is gebouwd tussen 1884 en 1887 en is onlangs volledig gerenoveerd. Het fort heeft een aantal bijzondere waarden. Zo herbergt het fort diverse vleermuissoorten en is het vanwege de hoge cultuurhistorische waarden (Fort bij Abcoude is bijvoorbeeld het oudste landfort van de Stelling van Amsterdam) aangewezen als rijksmonument. Voor een duurzaam behoud van het fort is het belangrijk dat de nieuwe invulling past bij de natuurwaarden en cultuurhistorische betekenis.

Natuurmonumenten is op zoek naar een goede partij (of partijen) met inspirerende ideeën waarmee zij samen het fort een nieuwe bestemming kan geven. Met dit doel start Natuurmonumenten een procedure om passende initiatieven te selecteren. Hiervoor is een selectieleidraad opgesteld, met daarin onder andere de voorwaarden die worden gesteld aan de toekomstige ontwikkeling van het fort, de ambities van Natuurmonumenten en de wijze waarop zij die samen met een of meer ondernemende partijen wil verwezenlijken.

Heeft u een passend idee voor Fort bij Abcoude dat aansluit bij de ambities van Natuurmonumenten? Dien dit dan voor 1 januari 2013 in met behulp van de selectieleidraad en bijbehorend aanmeldformulier. In de leidraad is tevens vermeld hoe potentiële initiatiefnemers zich kunnen aanmelden voor een bezoek aan het fort. De leidraad en het aanmeldformulier kunt u downloaden van http://www.natuurmonumenten.nl/fortbijabcoude.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Laro (Bureau BUITEN, namens Natuurmonumenten) (030-231 8945 / jeroen.laro@bureaubuiten.nl)

Fort bij Abcoude

Gebruikersavatar
Edwin Kapitein
Generaal
Berichten: 236
Lid geworden op: 27 Feb 2009 17:56
Fort of organisatie: Fort bij Edam, Staatsbosbeheer
Locatie: Beverwijk

Re: Nieuwe initiatieven gezocht voor Fort bij Abcoude

Berichtdoor Edwin Kapitein » 03 Okt 2012 23:22

Toch jammer dat op de pagina van het Fort bij Abcoude op de site van Natuurmonumenten een foto staat van het Fort bij Nigtevecht.
Overigens hebben een hoop van de andere fortenpagina's ook een verkeerde foto (op die van Nigtevecht staat de foto van Nieuwersluis)

Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2083
Lid geworden op: 22 Jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contact:

Titel in hoofdletters

Berichtdoor Rene Ros » 04 Okt 2012 07:21

Edwin Kapitein schreef:Toch jammer dat op de pagina van het Fort bij Abcoude op de site van Natuurmonumenten een foto staat van het Fort bij Nigtevecht.
Overigens hebben een hoop van de andere fortenpagina's ook een verkeerde foto (op die van Nigtevecht staat de foto van Nieuwersluis)


Dat is niet van de laatste tijd... Uitermeer toonde vroeger Hinderdam.
Op de pagina van Waver-Amstel wordt nu een deur van Nigtevecht getoond. Wat erg dat ik dat kan zien!
Eveneens jammer dat er geen link(s) naar websites over de Stelling meer te vinden zijn.

Jammer is ook dat de titel van het persbericht in hoofdletters was en niet in een 18-punts letter. Zo vervelend als je 's ochtends tussen de Twitter berichten ziet dat je een typfout hebt gemaakt omdat je de titel hebt moeten overtypen... :-)
Of is het 'typefout'?

René


Terug naar “Economische benutting”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast