Nieuwsbrief 359

Aankondigingen van nieuwe edities Nieuwsbrief Stelling van Amsterdam.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 988
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Nieuwsbrief 359

Berichtdoor Nieuwsredactie » 27 Okt 2010 00:00

Nieuwsbrief Stelling van Amsterdam
12de jaargang, nummer 359, 27 oktober 2010

Een nieuwsbrief over de website Stelling van Amsterdam met informatie over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
http://www.stelling-amsterdam.nl/nieuwsbrief/
Inhoud

In deze nieuwsbrief:

* Inleiding
* Stellingmaand 2010 afgesloten
* Fort aan het Pampus nu echt waterdicht - Muiden
* Gezocht: Mega-bestuursleden
* Mega-gezellige Stellingmaand - Beverwijk, Haarlemmermeer
* Een cadeau
* Enquête 2010 (H)


Inleiding

Beste lezer,

Het eerste artikel geeft enkele cijfers over Stellingmaand 2010. Het dak van Fort aan het Pampus is opnieuw waterdicht gemaakt, daarover in het tweede artikel meer informatie.
Ten derde een oproep voor geïnteresseerden die als bestuurslid van [niet toegestaan] een interessante uitdaging willen aangaan. Aansluitend een verslag over de medewerking van Mega aan de afgelopen Stellingmaand.
En ook een verhaal dat begint over een boek maar eigenlijk over Kapitein R.P. van Roijen gaat. Tenslotte de oproep voor de enquête in de herhaling.

Maar waarom pas na vijf weken weer een nieuwsbrief? Uitgeput door de Stellingmaand keek uw redacteur aan tegen een achterstand in de administratie, inkomstenderving, te behangen muren, onbeantwoorde e-mails, ongelezen boeken en te verwerken foto's. Het geringe aantal enquête's motiveerde onvoldoende om aan een volgende nieuwsbrief te werken. Evenals dat diverse fortbeheerders informatie niet bijdragen en mensen hun belofte niet nakomen.
Een positieve reden voor de 'radiostilte', is dat er een aantal projecten lopen waarover nog geen artikel geschreven kan worden. Zoals vijf interviews met ooggetuigen, in verschillende stadia.

Lees je deze nieuwsbrief? Dan waardeer je het blijkbaar dat anderen de resultaten van hun werk met JOU delen. Denk er dan a.u.b. eens aan om ook zelf via deze nieuwsbrief informatie te delen. Daarmee breng je het onderwerp onder de aandacht van een breed publiek en levert het wellicht interessante aanvullingen of contacten op.
Een paar voorbeelden: de ontdekking van foto's van inundaties, een tentoonstelling over een fortcommandant, vondst van munitie, aanvang nieuwe recreatieve activiteiten, de aanvang of opleveren van restauratiewerkzaamheden enzovoort.
Mensen als gedeputeerde Kruisinga, sergeant Wools en Peter Claesen gingen je al voor. Een normaal persbericht is al voldoende maar een speciaal artikel of uitnodiging voor een evenement mag natuurlijk ook!

Bekijk de nieuwsbrief op: http://www.stelling-amsterdam.nl/nieuwsbrief/2010/nieuwsbrief-359/
Overig kort nieuws op het Stelling Forum: http://forum.stelling-amsterdam.nl/nieuw/
Reageren kan o.a. in het gastenboek: http://www.stelling-amsterdam.nl/algemeen/gastenboek/

De volgende nieuwsbrief zal waarschijnlijk op 17 november verschijnen.

Met vriendelijke groet,
René Ros

Terug naar “Nieuwsbrieven”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast