Dak waterdicht en Bezoekerscentrum op Pampus

Bezoekerscentra, publicaties, promotie enz.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 986
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Dak waterdicht en Bezoekerscentrum op Pampus

Berichtdoor Nieuwsredactie » 17 Feb 2011 22:15

Bron: persbericht Stichting Forteiland Pampus d.d. 17-2-2011
http://www.pampus.nl/

Fort aan het Pampus is door de provincie Noord-Holland aangewezen als één van de drie Nationale Bezoekerscentra van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is in 1996 uitgeroepen tot Unesco Wereld Erfgoed. De functie van deze bezoekerscentra zal zijn om de kennis van de Stelling van Amsterdam en het historische besef van de bezoekers ervan te vergroten. Pampus kan daar, meer dan welke andere plek dan ook, inhoud aan geven. De naam Pampus is bij nagenoeg elke Nederlander bekend. Door onder andere de uitdrukking "voor Pampus liggen" is deze naam een onderdeel van ons nationaal cultuurbezit geworden. De naam Pampus is verankerd in ons collectief geheugen.

Binnen het gekozen concept wordt het voor de bezoeker mogelijk om straks echt de sfeer van het oude forteiland Pampus en de Stelling van Amsterdam te proeven. Daar waar mogelijk worden het heden en het verleden met elkaar vergeleken om het voor de bezoeker nog tastbaarder te maken. Er worden zoveel mogelijk zintuigen van de bezoeker op scherp gezet en hij wordt uitgedaagd om uiteenlopende vaardigheden in de strijd te gooien. Geuren die je weer kunt opsnuiven. Ruimtes waar je actief bezig bent, met bijvoorbeeld het zelf vullen van projectielen. Installaties waarmee je zélf dingen ontdekt.

Om een eigentijdse en pakkende presentatie te realiseren, kiest Pampus veelvuldig voor de inzet van multimediale middelen. De ruimtes in het fort hebben een geheel eigen uitstraling, ze zijn leeg en zonder toevoeging al heel indrukwekkend. Maar door het met zorg toepassen van effecten komt er in het fort van alles tot leven. De inzet van verschillende vernieuwende media toepassingen helpt de bezoeker om het fort optimaal te beleven. Je ziet ineens de slaapzaal van soldaten. Je ruikt de soep in de keuken. Je hoort de geluiden van het afweergeschut. Met inventieve installaties en presentaties wordt het fysieke leven en werken van de soldaten in het fort bijna tastbaar. Steeds krijg je weer nieuwe prikkels, zo komt de historie stap voor stap tot leven. Ontdek het fort en ga op zoek naar de geheimen achter de Stelling van Amsterdam...

Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2152
Lid geworden op: 22 Jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contact:

Re: Dak waterdicht en Bezoekerscentrum op Pampus

Berichtdoor Rene Ros » 17 Feb 2011 22:21

Klinkt goed, maar ik ben benieuwd of de inhoud of de presentatie leidend zal worden.
De term 'Nationale' klinkt me wat gek in de oren voor iets regionaals. :-)

René


Terug naar “Communicatie en Marketing”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast