iBook 'Kennismaken met de Stelling van Amsterdam' verschenen

Bezoekerscentra, publicaties, promotie enz.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 983
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

iBook 'Kennismaken met de Stelling van Amsterdam' verschenen

Berichtdoor Nieuwsredactie » 15 Jul 2013 00:19

Vandaag is het iBook 'Kennismaken met de Stelling van Amsterdam' uitgebracht met een korte kennismaking met deze verdedigingslinie van 135 kilometer, gebouwd tussen 1881 en 1922. Het iBook voor de iPad is gratis te downloaden via de iTunes Store en de iBookstore. Voor gebruik op Microsoft, Android en Linux besturingssystemen is een niet-interactieve PDF beschikbaar.

Niet zozeer de individuele forten staan in de schijnwerpers in dit elektronische boekje, maar de Stelling van Amsterdam als geheel. De 46 forten en batterijen, het meest zichtbare deel van de verdedigingslinie, zijn namelijk slechts gebouwd ter verdediging van de zwakke plekken in een typisch Nederlands wapen; water.

Het iBook bestaat uit acht hoofdstukken met met veel unieke afbeeldingen en een aantal interactieve onderdelen. Deze behandelen de aanloop naar en totstandkoming van de Stelling van Amsterdam, de bouw, de proviandering, inundaties (onderwaterzetting), het gebruik en de situatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het sluit af met het zeer diverse civiele gebruik in de huidige tijd.

Meer informatie

Afbeelding

Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2144
Lid geworden op: 22 Jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contact:

1000ste download iBook over Stelling van Amsterdam

Berichtdoor Rene Ros » 12 Aug 2013 11:05

In iets meer dan drie weken is het nieuwe iBook 'Kennismaken met de Stelling van Amsterdam' 1000 keer gedownload. We zijn erg verheugd over de belangstelling maar ook over de reacties die we hebben ontvangen.
Zelf het iBook nog niet ervaren? Of iemand nog niet gewezen op dit iBook?

Het iBook voor de iPad is gratis te downloaden via de iTunes Store en de iBookstore. Voor gebruik op Microsoft, Android en Linux besturingssystemen is een niet-interactieve PDF beschikbaar.
Niet zozeer de individuele forten staan in de schijnwerpers in dit elektronische boekje, maar de Stelling van Amsterdam als geheel. Het bestaat uit acht hoofdstukken met met veel unieke afbeeldingen en een aantal interactieve onderdelen.

Meer informatie.


Terug naar “Communicatie en Marketing”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast