Fietstoertocht Rondje Stelling 2013

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 983
Lid geworden op: 19 Jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contact:

Fietstoertocht Rondje Stelling 2013

Berichtdoor Nieuwsredactie » 12 Aug 2013 10:48

Extra fietsroute langs Stelling van Amsterdam
Uitbreiding Rondje Stelling slaat aan bij fietspubliek

De succesvolle fietstoertocht van de UWTC rond de Stelling van Amsterdam wordt dit jaar uitgebreid met een extra afstand. Een kortere afstand van 85 km op zaterdag 7 september maakt de toertocht over de 170 km lange verdedigingslinie toegankelijker voor fietsers en behoudt het Unesco Werelderfgoed toch haar unieke culturele waarde. De belangstelling onder recreatieve en sportieve fietsers voor de extra route is bijzonder groot mede door de timing in de Stellingmaand waarin veel oude forten zijn geopend voor publiek.

De start van de twee afstanden van 85 en 170 kilometer is bij het clubgebouw van de UWTC waarna de deelnemers al snel in het schootsveld van de verdedigingswerken rond de Stelling van Amsterdam fietsen. De routes worden door leden van de Uithoornse Wieler Trainings Club uitgepijld waardoor de fietsers het ongerepte natuurgebied in een van de drukte regio’s van Nederland volledig in zich op kunnen nemen. Bij Vijfhuizen, Heemskerk en Weesp zijn stops bij oude forten waar de deelnemers even kunnen rusten. De forteigenaren waren direct enthousiast over het initiatief en bieden speciaal voor deelnemers aan het Rondje Stelling op zaterdag 7 september een leuk koffiearrangement of energierijke lunch aan.

Vissersvrouwenkoor geeft optreden
Voor de animatie van deelnemers en bezoekers aan het Rondje Stelling is het vissersvrouwenkoor Haring met Ui uitgenodigd. Twintig zeemansvrouwen brengen onder begeleiding van een accordeoniste oude zeemansliederen ten gehore. De organisatie is bijzonder blij met de spontane toezegging van dit Uithoornse koor en hoopt hiermee de beleving van het sportief fietsen rond de Stelling van Amsterdam te vergroten.

Wielerweekend
Het weekend van 7-8 september is een druk weekend voor de UWTC. Op 7 september fietsen, verspreid over de dag, honderden deelnemers door het centrum van Uithoorn richting het Fort aan de Drecht en zondag 8 september zal de Ronde van Uithoorn worden gehouden in het oude dorp. Vanwege wegwerkzaamheden ten tijde van de wedstrijd zal de ronde dit jaar op een gewijzigd parcours plaatsvinden. De ronde van Uithoorn zal nu worden gereden in de Admiraal de Ruyterlaan, Thorbeckelaan, Prinses Christinalaan, Karel Doormanlaan en Johan de Witlaan. De permanence is in snackbar de Bokkesprong. Programma: 10.30 uur 60+, 12.00 uur 50+, 13.30 uur nieuwelingen en 15.00 uur sportklasse.

Inschrijven
Belangstellenden voor het Rondje Stelling worden aangeraden om snel in te schrijven via http://www.rondjestelling.nl . De inschrijving is geopend tot 1 september. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 (85 km) en € 6,00 (170 km). Daarbij is inbegrepen: een gepijlde route, GPS track en persoonlijke en materiële verzorging onderweg.

7905778366_fc7f5f8c5d_k.jpg
7905778366_fc7f5f8c5d_k.jpg (42.88 KiB) 2107 keer bekeken

Bron en foto: persbericht UWTC d.d. 12-8-2013

Terug naar “Openstellingen en excursies”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten