Fort Velsen

De individuele forten en vestingen.
mhil
Generaal
Berichten: 561
Lid geworden op: 01 Mar 2009 14:24
Fort of organisatie: sector Zaandam
Locatie: Beverwijk

Re: Fort Velsen

Berichtdoor mhil » 06 Sep 2018 09:35

Voor degene die niet erg thuis zijn in milieu-categorieën..........

5.1. Het vigerende bestemmingsplan geeft nu nog bedrijfscat. 4.1 aan met bestemming Wonen en Water met de aanduidingen woonschepenligplaats en spec. vorm van wonen “tjalk”. De woonboot en tjalk zijn er nu uitgehaald en de bedrijfscat. is verhoogd tot 5.2.
Hiermee wordt het mogelijk dat zeer zware en overlast gevende industrie (geur, stof, geluid en gevaar) op deze locatie gevestigd wordt, zoals kolenopslag, vuilstortplaatsen, cacaofabrieken, chemische fabrieken en kolengestookte elektriciteitscentrales. Alle cat. 5.2 activiteiten hebben een richtafstand v.w.b. hinder van 700 meter. Hierdoor komt een deel van Velsen-Zuid binnen de hindercirkel te liggen. Dit is een te zware aanslag op het toch al onder druk staande woon- en leefklimaat in de IJmond.


De gemeente zegt in een reactie toe:
Opslag huisvuil / aan gebruik onttrokken goederen uitsluiten. Bepaling over geur toevoegen

De opmerking is gemaakt door gemeente Velsen die kennelijk haar taak wel serieus neemt. Of er door Velsen nadere vragen zijn gesteld is mij niet bekend. Aangezien het plan is vastgesteld zijn er kennelijk geen procedures over gevoerd.

M.a.w. het is straks toegestaan om op het fortterrein zware en overlast gevende industrie (geur, stof, geluid en gevaar) te vestigen. Denk hierbij aan kolenopslag, cacaofabrieken, chemische fabrieken en kolengestookte elektriciteitscentrales.....
Ik denk dat als de lezers van het voorontwerp hier meer expliciet op zouden zijn gewezen er meer verzet tegen de aanpassing zou zijn geweest.

Zoals eerder opgemerkt stelt de gemeente ter compensatie de bewoning bij het fort te beëindigen.....
paragraaf 6.3.2. Bestemmingsplan regels: De aanwezige woonbestemming ten zuidwesten van het fort en de specifieke aanduidingen ten behoeve van het woonschip en de tjalk zijn ter compensatie van de verruiming van de gebruiksmogelijkheden verwijderd. De gronden ten zuidwesten van het fort zijn derhalve ook bestemd als Bedrijf.


Redenering zit wat mij betreft in lijn met de destijds door gemeente Beverwijk afgegeven Wabo-vergunning voor het "verplaatsen" van de schotbalkstuw.....waarna bij uitvoering blijkt dat sloop volgt.....


Terug naar “Forten en Vestingen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast