Stelling genomineerd als duurzaam toeristische bestemming

Behoud en ontwikkeling van de Stelling als geheel.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Stelling genomineerd als duurzaam toeristische bestemming

Bericht door Nieuwsredactie »

Titel: Stelling van Amsterdam genomineerd als duurzaam toeristische bestemming
Bron: persbericht provincie Noord-Holland d.d. 25-3-2011 (met weglating)

De verdedigingslinie om Amsterdam, bestaande uit forten, dijken en sluizen, is op 24 maart genomineerd voor de Edenaward. De Edenaward wordt jaarlijks uitgereikt met als doel het stimuleren van duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen.

Behoud van Werelderfgoed
De Stelling van Amsterdam is Nationaal Landschap en Unesco Werelderfgoed. De provincie Noord-Holland wil de Stelling van Amsterdam, zowel om haar militaire (cultuurhistorische) geschiedenis als om haar waterbouwkundig vernuft én natuurwaarden, behouden voor de toekomst. Door het stimuleren van gepaste economische benutting van de forten vergroot de provincie de toegankelijkheid, de bekendheid en de duurzaamheid van de Stelling van Amsterdam.

Wijn proeven, cultuur beleven en van het landschap genieten
Op en rond de Stelling van Amsterdam is van alles te zien en te beleven. Zo kun je er wijn proeven en kopen, genieten van kunstexposities of een bewegwijzerde lange-afstands-wandeltocht maken. Ieder jaar worden tijdens de Stellingmaand vele culturele activiteiten georganiseerd op de forten.

EDEN award
De EDEN award wordt jaarlijks uitgereikt met als doel het stimuleren van duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen. De winnende bestemming ontvangt een bedrag van 25.000 euro en vertegenwoordigt Nederland in Europees verband tijdens het Europese duurzaamheidscongres in Brussel later dit jaar.

Plaats reactie