Inbraak M178 Autobunker IJmuiden

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 993
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Inbraak M178 Autobunker IJmuiden

Bericht door Nieuwsredactie »

De zomer is weer begonnen, schoolvakanties zijn gestart. Voor vele een periode om te ontspannen, te recreëren of een bezoek te brengen aan de bunkers in IJmuiden. Helaas blijken er bezoekers die het niet zo nauw nemen met andermans spullen.

In de nacht van 5 op 6 mei is het hek waarmee de Autobunkers was afgesloten opengebroken. De massieve spijlen van ruim 2 cm dik zijn met brute kracht verbogen om toegang te krijgen tot de bunker. Inmiddels is het hekwerk weer provisorisch hersteld.

Er is aangifte gedaan bij de politie en van de vermoedelijke daders is een signalement doorgegeven. De politie heeft laten weten extra te controleren.

Er waren in de bunker geen waardevolle zaken aanwezig de schade is dan ook beperkt gebleven tot een ontwricht toegangshek. WN2000 overweegt een ander oplossing voor het afsluiten van de bunker. Door de schade aan het hek is dit niet meer goed te openen en te sluiten.

Dit dwarsboomt de plannen van WN2000. De stichting die tevens het Bunker Museum IJmuiden beheert was voornemens de Autobunker (M178) dit seizoen aan publiek te tonen. De Autobunker is afgelopen jaar met hulp van veel vrijwilligers ontgraven om deze geschikt te maken voor een bezoek.

Wanneer een bezoek aan de bunker weer mogelijk is kan WN2000 niet zeggen, vooralsnog ontbreken de financiën om een toegangsdeur te laten maken die het hekwerk kan vervangen.

http://www.BunkerMuseum.nl / http://www.WN2000.nl

Plaats reactie