Muider Muizenfort museum

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Muider Muizenfort museum

Bericht door Nieuwsredactie »

Op 9 augustus is de Stichting Muider Muizenfort Museum officieel opgericht. Het museum zal bestaan uit een expositie in het fort zelf en een originele groepsschuilplaats uit de mobilisatieperiode 1939-1940. Het fort en de groepsschuilplaats zijn door loopgraven met elkaar verbonden.

De Stichting Herstelling start de komende weken met de buitenwerkzaamheden. Een grote telescoopkraan zal graaf- en bouwmateriaal over de Vestinggracht zetten. Op de groepsschuilplaats komt een periscoop, waarmee men daadwerkelijk de Noordpolder in de gaten kan houden. Daartoe wordt alle wildgroei en het struweel op het talud verwijderd. Het aanzien van het Muizenfort zal daardoor aan de oostzijde terugkeren in zijn oorspronkelijke staat.

Een deel van het Muizenfort zal worden ingericht als museum. Hieraan werken 3e jaars studenten Multimedia en Vormgeving van het ROC in Hilversum mee. In het museum zal informatie te vinden zijn over de geschiedenis van de vesting. Het Muizenfort doet mee aan Monumentendag op zaterdag 8 september. U kunt alvast een kijkje komen nemen bij de werkzaamheden. Ook de volgende weekends, op zaterdag van 11.00 -16.00 uur, op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

http://www.muider.nl/nieuws/nieuwsberic ... Recid=2621

Plaats reactie