Pagina 1 van 1

Bruggetjes en boerenpaden voor Stellingroute (5-10-2007)

Geplaatst: 05 okt 2007 18:44
door Nieuwsredactie
Er komt een doorgaande wandelroute rond de hele Stelling van Amsterdam. De provincie Noord-Holland, de Stichting Wandelplatform-LAW en Recreatie Noord-Holland NV hebben op 5 oktober een intentieovereenkomst getekend om die route tot stand te brengen.

Vanaf april 2009 wordt het mogelijk om die 135 kilometer lange route tussen Edam en Muiden te lopen. Tegen die tijd is er een aantal bruggetjes geplaatst en worden verschillende boerenlandpaden openbaar, zodat over grasdijken kan worden gewandeld.

Er komen ook diverse kleinere routes die starten en eindigen bij een treinstation of bushalte. Daarmee is de Stellingroute ook aantrekkelijk voor wandelaars die slechts een stukje ervan willen afleggen.

Werelderfgoed
De verdedigingslinie de Stelling van Amsterdam heeft grote cultuurhistorische waarde. De Stelling is door UNESCO aangewezen als Werelderfgoed en telt ruim 20 rijksmonumenten en 125 provinciale monumenten. De groene ligging maakt de Stelling extra aantrekkelijk voor wandelaars.

De provincie Noord-Holland wil de recreatieve en toeristische aantrekkelijkheid van de Stelling vergroten. Het aanbieden van goede wandelroutes draagt daaraan bij.

Bron (met kaart): http://www.noord-holland.nl/thema/nieuw ... groute.asp

Geplaatst: 05 okt 2007 22:53
door fremitus
Benieuw hoe Nigtevecht opgelost wordt. Pontje ?

Rare punt bij Aalsmeer. Rode lijn van de tekenaar uitgeschoten zeker ? :wink:

Hoop dat ik vÚÚr april 2009 toch stukjes mag lopen.

Verder lijkt het me nou niet zo spectaculair af te wijken van de bekende ANWB fortenroute. Oude (goeie) wijn in nieuwe zakken ?

Geplaatst: 05 okt 2007 23:02
door Rene Ros
fremitus schreef:Benieuw hoe Nigtevecht opgelost wordt. Pontje ?


De kaart gezien, is het vanaf het Gein heen en terug naar Fort bij Nigtevecht (niet langs kanaal naar Driemond?) en dan bij Driemond over het kanaal.


fremitus schreef:Rare punt bij Aalsmeer. Rode lijn van de tekenaar uitgeschoten zeker ? :wink:


Mmm, zit daar niet een voetpontje naar de doodlopende weg die vanuit de plas naar Aalsmeer-dorp gaat?Groet,

RenÈ