Stellingmaand 2008

Toegankelijkheid, recreatie, toerisme en bezoekerscentra.
Gebruikersavatar
Ziegel
Luitenant
Berichten: 27
Lid geworden op: 02 jul 2008 12:40
Fort of organisatie: Positie bij Spaarndam
Locatie: Spaarndam
Contacteer:

Re: Stellingmaand 2008

Bericht door Ziegel »

Als eerste wil ik al die fortofiele vrijwilligers een ontzettend fijne :) Stellingmaand toewensen.

Ook Positie Spaarndam doet weer mee op 13/14 september. Ook 27/28 september openen we de deuren. We hebben zelfs Fort Noord opgeruimd van het weekend.

Eenieder is :arrow: welkom.

Nogmaals: veel plezier allen!

Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Fort in de Botshol

Bericht door Nieuwsredactie »

Op zaterdag 20 september: speciale openstelling van 10 tot 16 uur; bezoekers krijgen uitleg over de natuurwaarden van het fortterrein door medewerkers van Natuurmonumenten. Ook is er een informatiefolder over de geschiedenis van het fort in de Botshol beschikbaar. Dit is het enige fort van de Stelling van Amsterdam waarvan het verdedigbare aardwerk uit 1895 behouden is gebleven.

Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Fort Uitermeer

Bericht door Nieuwsredactie »

Ons plan is om op zaterdag 6 sept. het fort Uitermeer (gehele terrein) open te stellen voor bezichtiging.
Alle andere dagen is via een openbare wandelroute het fort (en de sluis) te bezichtigen. Toegangelijk is het [toren]fort niet. Een deel van het terrein is ook afgesloten. Men kan er omheen lopen.

Stichting Uiteraard Uitermeer

Gebruikersavatar
Hans
Generaal
Berichten: 96
Lid geworden op: 02 sep 2006 20:56
Fort of organisatie: Fort bij Uithoorn
Locatie: Mijdrecht

Opening

Bericht door Hans »

Opening van de Stellingmaand op Fort bij Spijkerboor. Door Rinske Kruisinga met gebruikelijke praatje, ze memoreerde nog even aan de opening op Fort bij IJmuiden, waar ze verkeerd gekleed was en ongeschikt om op hoge hakken door de greppels te komen !!
Tevens de presentatie van het nieuwe paspoort, en de eerste stempel voor haar van fortbeheerder van Spijkerboor, Xander Meijers.
Daarna werden we in groepen verdeeld om naar de toneel voorstellingen binnen en buiten het fort te gaan kijken, was wel leuk gedaan. Daarna eten van een lamsbout en een speenvarken, en drinken en praten !!
Was een geslaagde middag.

Hans Baas

Meer foto's op http://www.fotothing.com/hans55/photo/7 ... 1979b6a17/
Bijlagen
Gasten aan de keelzijde.
Gasten aan de keelzijde.
gasten.jpg (20.66 KiB) 7491 keer bekeken
Eerste stempel in eerste nieuwe paspoort.
Eerste stempel in eerste nieuwe paspoort.
stempel.jpg (20.53 KiB) 7493 keer bekeken

Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2160
Lid geworden op: 22 jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contacteer:

Stellingmaand Folder

Bericht door Rene Ros »

De Stellingmaand folder is wederom onbruikbaar als je zonder Internet verbinding op pad gaat. En probeer het officiele webadres maar eens met je mobiele telefoon in te typen.
Maar bovendien is het vermelde Fort benoorden Purmerend helemaal niet open voor het publiek. Daarmee komt het aantal deelnemende forten op 28 en dat is er inderdaad één meer dan vorig jaar. Behalve dat Kringenwetboerderij Zeehoeve nu apart vermeld wordt, terwijl het vorig jaar onder Kustbatterij bij Diemerdam viel.

Mvg,
Rene

Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Kindertheater op Fort bij Abcoude

Bericht door Nieuwsredactie »

Kindertheater op Fort bij Abcoude
Activiteiten voor jong en oud op Open Monumentendag

(Persbericht Vereniging Natuurmonumenten)

Op zondag 14 september is Fort bij Abcoude vanaf 11.00 uur het decor voor de kindertheatervoorstelling Don Quichot en de Goudgravers. Op 13 en 14 september is dit fort van Natuurmonumenten opengesteld in het kader van Open Monumentendag. Van 10 tot 17 uur zijn er doorlopend gratis rondleidingen.

Don Quichot en de Goudgravers
In de forten van de Hollandse Waterlinie is een tweetal vreemdelingen aangekomen. De Spaanse ridder, Don Quichot, en zijn trouwe dienaar, Sanzo Pancha. Don Quichot is gekomen om te strijden tegen de goudgraaiers. Sancho Panza wil leren vliegen, maar hij heeft zware botten. Alle pogingen zijn tot nu gestrand in het gras, maar hij geeft niet op. Een keer zal hij samen vliegen met de eend, gans of tortelduif. Don Quichot heeft geen tijd voor dromen. De goudgraaiers liggen op de loer en ze graaien en graaien maar. Als je stil bent kan je ze horen, maar als je kijkt zijn ze verdwenen. Hij gaat ze stoppen. Hij moet ze stoppen. Hij is Don Quichot, redder en ridder en voormalig scrabblekampioen en zijn woord heeft dubbele waarde.

De voorstelling begint om 11 uur en duurt 35 minuten. De entree is 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De voorstelling zal buiten worden gespeeld, maar bij regen wordt naar binnen uitgeweken. Reserveren niet nodig.

Rondleidingen
Fort bij Abcoude is het oudste fort van de Stelling van Amsterdam. Op zaterdag en zondag leiden gidsen van Stichting Fort Abcoude u rond in de gebouwen en het bosgebied van het fort. Rondleidingen gaan van start zodra er meerdere bezoekers verzameld zijn. Verder is er een demonstratie met de saluutbatterij. Toegang is op Open Monumentendag gratis.

Waar?
Adres: Molenweg 19, 3191 CH, Abcoude. Volg in het centrum van Abcoude de borden Viscentrum (direct bij de ingang van het fort gelegen) of Baambrugge.

Meer activiteiten?
Kijk op http://www.natuurmonumenten.nl/agenda

Plaats reactie