Pagina 1 van 1

Fort benoorden Spaarndam wordt bezoekerscentrum

Geplaatst: 16 dec 2009 17:21
door Nieuwsredactie
Bron: Nieuwsbericht provincie Noord-Holland d.d. 16-12-2009
http://www.noord-holland.nl/web/Actueel ... entrum.htm

Het Fort benoorden Spaarndam maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Op 15 december hebben Gedeputeerde Staten besloten dat dit fort het derde bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam wordt.

De andere twee forten van de Stelling die ontwikkeld worden tot bezoekerscentrum zijn het Forteiland Pampus en het Fort aan de Nekkerweg bij Purmerend.

Gedeputeerde Rinske Kruisinga is verheugd over de komst van een bezoekerscentrum in Fort benoorden Spaarndam: “Dit bezoekerscentrum komt op een mooie plek in het Recreatiegebied Spaarnwoude en zal door de combinatie met het recreatiepark een breed publiek kunnen interesseren voor de Stelling van Amsterdam.”

De andere kandidaat, het fort bij Aalsmeer, is niet gekozen als locatie voor het derde bezoekerscentrum. De provincie heeft wel aangegeven dat zij de gemeente Haarlemmermeer graag wil ondersteunen bij de ontwikkeling van een publieke functie in dit fort.

Re: Fort benoorden Spaarndam wordt bezoekerscentrum

Geplaatst: 16 dec 2009 18:19
door Rene Ros
Wat een verrassing...

René

Re: Fort benoorden Spaarndam wordt bezoekerscentrum

Geplaatst: 14 jan 2010 09:44
door Janine
beste lezer, wij vinden het afschuwlijk dat ook fort benoorden Spaarndam verbouwd wordt, het is een van de weinige forten die geregeld open zijn waar je als bezoeker loopt met een zaklamp en dus heel goed ondervind hoe de soldaten in vroeger tijden moesten leven .
het enige goede vind ik dat het dak waterdicht gemaakt wordt zodat het fort niet verder vervalt. Janine en Eltjo jan