Pagina 1 van 1

Tweede veerverbinding naar Fort aan het Pampus

Geplaatst: 14 jun 2010 20:18
door Nieuwsredactie
Bron: persbericht Sailboa d.d. 8 juni jl.

Deze zomer gaat een nieuwe veerverbinding van start tussen IJburg en Fort aan het Pampus. Motorpassagiersschip Sailboa, gebouwd in 1899, gaat deze dienstregeling varen tussen 29 juni en 5 september, dinsdag tot en met zondag, met drie afvaarten per dag vanuit de jachthaven van IJburg. In 2011 gaat de veerdienst het hele seizoen varen.

De veerdienst wordt woensdag 16 juni as. om 18.00 uur feestelijk geopend door wethouder Carolien Gehrels en stadsdeelwethouder Jeroen van Spijk. Aanwezig zijn o.a. verschillende stadsdelen en diensten, provincie, collegareders, evenementenbureau's, lokale ondernemers van IJburg en andere genodigden.
De Sailboa ligt dan afgemeerd aan de Krijn Taconiskade op IJburg, voor restaurant NAP, vlak bij de eindhalte van tramlijn 26. Dit initiatief sluit goed aan bij de wens van de gemeente Amsterdam om toerisme aan de oostzijde van de stad te stimuleren. Ook IJburg is klaar voor meer reuring rond de haven!

Afbeelding

Pampus is een leuke bestemming voor een dagdeel eropuit voor de jonge gezinnen van IJburg en voor schoolklassen die een educatief uitje willen beleven. Dankzij de uitstekende openbaar vervoerverbinding is een bezoek aan het fort ook goed te combineren met winkelen of museumbezoek in de binnenstad van Amsterdam. Met deze veerdienst komt Pampus niet alleen voor Amsterdammers dichterbij, maar voor heel Noord-Holland!

Sailboa: http://www.sailboa.nl/
Fort aan het Pampus: http://www.stelling-amsterdam.nl/forten/pampus/

Re: Tweede veerverbinding naar Fort aan het Pampus

Geplaatst: 14 jun 2010 20:19
door Nieuwsredactie
De website over deze veerverbinding is beschikbaar gekomen:
http://www.ijburgpampus.nl/

Re: Tweede veerverbinding naar Fort aan het Pampus

Geplaatst: 20 jun 2010 11:12
door Nieuwsredactie