Nieuw plan Bloemendalerpolder, 31-1-2007

Het Duitse radarstation bij Muiden.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Nieuw plan Bloemendalerpolder, 31-1-2007

Bericht door Nieuwsredactie »

Opnieuw is er een ontwerpatelier ingericht om plannen te maken voor de Bloemendalerpolder. Daarbij wordt het KNSF-terrein buiten beschouwing gelaten, daar worden apart plannen voor gemaakt.
Er was al eerder een ontwerpatelier aan het werk gezet. Dat kwam in de zomer van 2005 met een plan voor polder Èn KNSF-terrein. Dat lijkt voor een groot deel voor niets te zijn geweest, want dat plan zou financieel niet haalbaar zijn.

Het nieuwe ontwerpatelier heeft de opdracht gekregen een betaalbaar bouwproject te krijgen binnen alle voorwaarden die zijn gesteld. Zo moet 2/3e van de polder als recreatiegebied worden ingericht en zijn er nieuwe wegen naar de A1 en het centrum van Weesp nodig. Maar ook moet rekening worden gehouden met de wensen die de betrokken marktpartijen hebben. De polderbouw komt aan de kant van Weesp. De route van de nieuwe ontsluitingsweg naar de A1 staat nog niet vast.

Bron: Weespernieuws d.d. 31-01-2007
Noot: Net als het vorige plan is er een redelijke kans dat Radarstation Seeadler geheel behouden kan blijven hetgeen de intentie van de gemeente Muiden is. Al in het vorige ontwerp was het in de historische laag opgenomen.
Plaats reactie