Pagina 1 van 1

Restauratie Damsluis bij De Kwakel

Geplaatst: 01 okt 2008 16:39
door Nieuwsredactie
Bron en foto: persbericht provincie Noord-Holland d.d. 1 oktober 2008.

De Damsluis bij De Kwakel wordt komende maanden grondig gerestaureerd. De Damsluis is een Provinciaal Monument en maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Met de restauratie zal de Damsluis weer helemaal opgeknapt worden, onder andere door het metselwerk te herstellen. Daarnaast worden de houten balken en de bijzondere peilschaal op het monument hersteld en vernieuwd.

Afbeelding

Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht is eigenaar van het monument en zal de restauratie uitvoeren. De totale kosten van de restauratie bedragen 150.000 euro. De provincie Noord-Holland heeft 50.000 euro beschikbaar gesteld vanuit het Investeringsbudget voor het Landelijk Gebied (ILG) van de Stelling van Amsterdam. Het Hoogheemraadschap stelt de rest van het bedrag beschikbaar. De werkzaamheden zijn eind september gestart en zullen begin december worden afgerond.

De Damsluis is tussen 1891 en 1893 aangelegd voor de Stelling van Amsterdam. Het maakt onderdeel uit van de Linie Kudelstaart - Uithoorn in de gemeente Uithoorn. Over deze liniewal loopt een onverhard wandelpad, waarbij wandelaars een mooi zicht hebben op de damsluis. Komend jaar wordt dit wandelpad onderdeel van een lange afstands wandelroute over de Stelling van Amsterdam met een totale lengte van 135 kilometer.

programmabureau Stelling van Amsterdam, provincie Noord-Holland: http://www.noord-holland.nl/thema/welzi ... Amsterdam/
Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht: http://www.agv.nl/
Linie Kudelstaart - Uithoorn: http://www.stelling-amsterdam.nl/forten/thamer/