Damsluis krijgt nieuwe fundering

Restauraties, herinrichting en conservering.
Plaats reactie
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Damsluis krijgt nieuwe fundering

Bericht door Nieuwsredactie »

Bron: Cobouw d.d. 4-6-2009
http://www.cobouw.nl/nieuws/2009/06/04/ ... ering.html

De Damsluis in de Hoofdvaart in Hoofddorp ondergaat de komende tijd een grondige renovatie. Het gemetselde Unesco-monument komt onder andere op een volledig nieuwe fundering te rusten.

Met de onthulling van het bouwbord geven gedeputeerde Rinske Kruisinga van de provincie Noord-Holland en de Haarlemmermeerse wethouder Herman Tuning vandaag het startsein voor de opknapbeurt van het uit 1893 daterende bouwwerk. De Damsluis, die wordt gekruist door de Geniedijk, is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Opdrachtgever gemeente Haarlemmermeer koos bij dit complexe werk voor design 0x26 construct, een opdracht die werd vergeven aan de combinatie Wagemaker-Bresser. De 2 miljoen euro kostende restauratie voorziet onder andere in het maken van een compleet nieuwe fundering, omdat de ruim 100 jaar oude houten paalfundering niet goed meer voor deze taak is toegerust.

Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Damsluis krijgt nieuwe fundering

Bericht door Nieuwsredactie »

Bron: Webregio
http://www.webregio.nl/haarlemmermeer/r ... ddorp.aspx

De Damsluis aan de Hoofdweg Westzijde, nabij molen De Eersteling, wordt gerestaureerd. Uit onderzoek is gebleken dat vooral de fundering van het bouwwerk in matige tot slechte staat verkeert. De vernieuwing hiervan is het hoofdbestanddeel van de restauratie, die is aan te merken als complex en zeer bijzonder. De kosten bedragen circa twee miljoen euro. De provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer nemen deze voor hun rekening.

Plaats reactie