Bunkerdag

Informatie en verwijzingen over verdedigingswerken in de rest van Nederland.
wimdn
Soldaat
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 sep 2012 10:31
Fort of organisatie: De Natris Erfgoedprojecten

Bunkerdag

Bericht door wimdn »

Geachte lezer,

De Stichting Militair Erfgoed (SME) stelt in overleg met de particuliere eigenaar een beperkt aantal keren per jaar het bijzondere bataljonshoofdkwartier WN 105 H aan de Windgatseweg 1A open voor publiek. Tijdens aankomende Bunkerdag zaterdag 9 juni 2018 kunnen wij voor de openstelling nog 2 tot 4 vrijwilligers gebruiken die bezoekers willen begeleiden langs een drietal bunkers op het terrein. Wij verwachten rond 250-300 bezoekers, zeker nu er vanaf dit jaar met de nabijgelegen Biberbunker een mooie combinatie kan worden gemaakt.

Specifieke kennis van de locatie is niet strikt noodzakelijk. Een groep kunnen begeleiden en sturen, is het belangrijkst. Wat hebben wij te bieden? Je bent die dag op een nog pure, groene en karakteristieke locatie. Je trekt op met een team van 6 gidsen en organisatoren. Daarnaast voorzien de 4 makers van de expositie Verstoven Verleden zelf in de grote hospitaalbunker de getoonde archeologische vondsten van commentaar. Natuurlijk krijg je eerst zelf een rondleiding en heb je gelegenheid om de bijzondere expositie te bezoeken. Voor een lunch wordt gezorgd. Bereid je voor op een drukke maar leuke dag.

Interesse? Neem contact op met Wim de Natris: wim@denatris.nl.

Voor meer informatie:
- De webpagina’s op Bunkerdag.nl: http://www.bunkerdag.nl/nl/activiteit/complexwn105h (WN105) en http://www.bunkerdag.nl/nl/activiteit/e ... n-verleden (expositie Verstoven Verleden).
- Updates van de Stichting Militair Erfgoed: http://www.linkedin.com/company/stichti ... r-erfgoed/ (LI) en http://www.facebook.com/StMilitairErfgoed/ (FB).
Plaats reactie