Fortificazioni ottocentesche di Verona guppa Peschera

Informatie en verwijzingen over verdedigingswerken in de rest van de wereld.
mhil
Generaal
Berichten: 701
Lid geworden op: 01 mar 2009 14:24
Fort of organisatie: sector Zaandam
Locatie: Beverwijk

Fortificazioni ottocentesche di Verona guppa Peschera

Bericht door mhil »

Fortificazioni ottocentesche di Verona guppa Peschera

Rondom Peschera, dat oorspronkelijk een versterkte stad is, zijn een reeks van forten te vinden die door de Oostenrijkers rond 1850 zijn opgetrokken.
20180816_112730_resized.jpg
In die periode woede er een verhitte onafhankelijkheidsstrijd tussen het Keizerrijk Oostenrijk enerzijds en anderzijds het Franse Keizerrijk en Koninkrijk Sardinië. Op enkele kilometers Peschera ligt San Martino en Solferino waar de 2e Italiaanse onafhankelijkheids oorlog is uitgevochten. Deze uiterst bloedige strijd bracht een Oostenrijkse zakenman zich in te zetten voor gewonde soldaten op het slagveld. Hetgeen heeft geleid tot de oprichting van het Rode Kruis en de conventies van Geneve.
1828_1910 Henry Dunant oprichter Rode Kruis.jpg
1828_1910 Henry Dunant oprichter Rode Kruis.jpg (22.64 KiB) 11593 keer bekeken
Duizenden schedels en beenderen die in de loop der jaren op de slagvelden zijn aangetroffen zijn opgestapeld en te zien in het Ossario Solferino en San Martino. Verder zijn de slagvelden te bekijken en verschillende monumenten en musea.
Ossario Kapel San Martino.jpg
Ossario Kapel San Martino.jpg (13.41 KiB) 11593 keer bekeken
Onderstaande forten bezocht waarbij Fort Ardiettie ook daadwerkelijk toegankelijk is en zeer mooi hersteld.

Fort Ardiettie
1856_1861 fort Ardiettie Werk VI Peschiera_1.jpg
Forte Ardietti ( Werk VI ) is een Oostenrijks fort gelegen op de grens tussen de gemeente Peschiera del Garda en dat van Ponti sul Mincio , gebouwd tussen 1856 en 1861 op het architectonische model van Forte San Michele in Verona . Het fort maakt deel uit van 14 forten die werden gebouwd, buiten de stad, tussen 1849 en 1864 door de Oostenrijkers.
Zij vormden het "ingegraven veld met afzonderlijke forten" dat door Radetzky was gewenst. Zes daarvan zijn zichtbaar: sommige alleen van buiten, sommigen ook van binnen, zoals de Fort Papa die op een steenworp afstand van het stadscentrum ligt.

Bewapening bestond uit 11 kanonnen, 12 houwitsers, 2 mortieren en 600 manschappen.


Fort Papa
Fort Papa.jpg
Het werd gebouwd door de Oostenrijkers in 1850. Het onderging versterkend werk in de jaren 1860-61.
Het is nu openbaar bezit dat door de gemeentelijke administratie wordt gebruikt als een magazijn. Het is in slechte staat van onderhoud. Ondanks alles heeft het geen veranderingen ondergaan en behoudt het dus alle oorspronkelijke structuur.

Het behoort tot het veelhoekige systeem. Trapeziumvormige randpatroon. De gereduceerde longitudinale met halfcilindrische, éénvlaks gedraaide einden; uitsteken van de voorkant van de keel, bijna recht, voert de taak van caponiera uit.
Metselwerk stenen en bakstenen gewelven. Poterna hecht zich aan de linkerkant van het keelfront. Sloot met vrijstaande muur; eenvoudige kapitein op de linker schouderhoek, dubbel aan de rechterkant. Rechterkant van de dijk met dichtbij gelegen muur.
Controscarpa die bij caponiere behandelt. Artilleriepost in een baard met een casamate-kruis op de hoofdstad. Opnamestation op de verminderde dekking.

Bewapening bestond uit 6 kanonnen, 2 houwitsers, 2 mortieren en 106 mannen.

Ben al enkele keren aan het Gardameer op vakantie geweest maar had van bovenstaande geen weet totdat een enkele regel in een reisgids verwees naar Henry Dunant en de slag bij Solferino......

Meer informatie:
http://www.fortificazioni.net/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Solferino
https://nl.wikipedia.org/wiki/Henri_Dunant
http://www.fortificazioni.net/peschiera/Ardiettie.htm
http://www.fortificazioni.net/peschiera/PAPA.htm
Plaats reactie