Schutters blijven toch in het fort

Hergebruik en ondernemen in de Stellingzone.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Schutters blijven toch in het fort

Bericht door Nieuwsredactie »

Bron: Haarlems Dagblad d.d. 4 maart 2008, door Sjaak Smakman

Schietvereniging Buitenveldert blijft in elk geval de komende vijf jaar nog gehuisvest in het Fort bij Hoofddorp. Binnenkort hoopt voorzitter Paul Hof het nieuwe huurcontract te ondertekenen. Daarmee komt voorlopig een einde aan een jarenlange periode van onzekerheid.

De toekomst van de ongeveer 170 leden tellende schietvereniging was onzeker geworden omdat de gemeente bij de verlenging van het huurcontract veel meer geld wilde hebben. Sinds het fort op de werelderfgoedlijst van Unesco is geplaatst, wil de gemeente het onderhoud in eigen hand nemen dat de club tot dan toe zelf deed. Daarmee zou de huur rond de 65.000 euro per jaar worden, meer dan drie keer zo veel als in het oude contract. De oorspronkelijk uit Amsterdam komende club, die overigens ook veel Haarlemmermeerse leden telt, zei dat bedrag bij lange na niet te kunnen opbrengen.

Wethouder Jeroen Nobel ging op verzoek van de raad nog een keer met de club praten. Begin dit jaar bleek dat overeenstemming er toch niet in zat. Eind januari liet de vereniging weten niet op het eindbod van de gemeente in te gaan, waarop de gemeente liet weten dat SSV Buitenveldert dan per 1 april de 21 schietbanen in het oude fort aan de Hoofdweg diende te ontruimen.

Zover zal het nu toch niet komen, zegt voorzitter Hof: de schietvereniging gaat uiteindelijk toch akkoord met een nieuw huurcontract. Dat geldt voor de komende vijf jaar. Over de precieze voorwaarden daarin wil hij vooralsnog niets kwijt. ,,We hebben dit voorgelegd aan de leden en die zijn akkoord. We krijgen nu een ontwerpcontract en ik wil eerst kijken naar alle punten en komma's. Maar voorlopig kunnen we blijven waar we nu zitten''. Of de vereniging op termijn toch - al dan niet met hulp van de gemeente - gaat of moet omkijken naar een andere plaats, is volgens hem een zaak die nog verder bekeken wordt. Daar is voorlopig tijd genoeg voor.

Ook de gemeente is positief over het nu bereikte akkoord. Een woordvoerder verwacht dat het contract snel getekend kan worden.

Plaats reactie