Nieuwsbrief 490

Aankondigingen van nieuwe edities Nieuwsbrief Stelling van Amsterdam.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Nieuwsbrief 490

Bericht door Nieuwsredactie »

Beste lezer,

Deze nieuwsbrief begint en eindigt met historische informatie, te beginnen met iemand die in 1914 te jong was voor de forten. Het tweede artikel is helaas een open brief aan een auteur, aan wie we een aantal zaken wilden voorleggen maar die niet op uitnodigingen reageert. Inhoudelijke reacties daarop zijn natuurlijk van harte welkom. Als je er niet van gediend bent, dan kan je de open brief overslaan.
Ook is het tijd voor onze jaarlijkse oproep voor donateurs. Lees het artikel en de bijbehorende webpagina's alsjeblieft goed om te realiseren waarom donaties nodig zijn. Aansluitend twee berichten van samenwerkingspartners, de een over de gewijzigde bezetting en de andere is een oproep voor een medewerker. Daartussen een verslag van een recente veldtocht in de Groep Halfweg, de omgeving van Spaarndam.
Wat betreft onderzoek biedt de huidige corona-crisis gelegenheid om achterstanden weg te werken omdat de archieven gesloten zijn, maar dat betekent ook dat niet alles afgerond kan worden. Maar deze nieuwsbrief sluit af met een artikel over het laatst gevonden dossier uit het Regionaal Archief Alkmaar.

Lees deze nieuwsbrief op: http://www.stelling-amsterdam.nl/nieuws ... brief-490/
De volgende nieuwsbrief zal waarschijnlijk op 8 juli verschijnen.
Wil jij een artikel over militaire historie schrijven voor deze nieuwsbrief? Of heb je tips en wensen voor artikelen? Laat het ons dan weten!

Veel leesplezier! Ik hoop dat het je goed gaat.
René Ros

Afbeelding
Plaats reactie