Silent Sky Project#40

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Gebruikersavatar
Brok
Generaal
Berichten: 139
Lid geworden op: 26 okt 2006 11:43
Fort of organisatie: Kunstfort bij Vijfhuizen
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Silent Sky Project#40

Bericht door Brok »

Kunstfortterrein toneel voor Silent Sky Project#40, doe ook mee!

Participatiekunstwerk onder leiding van kunstenaar Rob Sweere
Vrijdag 1 juli 19:00-21:00u.

Het Silent Sky Project# is een participatiekunstwerk dat op plekken over de hele wereld wordt uitgevoerd. Kunstenaar Rob Sweere creëert samen met de deelnemers een gelegenheid om hun plek op deze aardbol op een andere manier bewust te worden. In het kader van de tentoonstelling In Orbit, zal op vrijdag 1 juli 2011 de nieuwste uitvoering #40, plaatsvinden bij het Kunstfort.

Geef u op en neem net als velen voor u, deel aan dit prachtige project.

Voor het Silent Sky Project# nodigt kunstenaar Rob Sweere groepen mensen uit om gezamelijk de tijd te nemen; om in een bijzondere context, liggend op de rug, te kijken naar de hemel. Het kijken gebeurt samen met anderen, en tegelijkertijd kijk je vanuit je eigen innerlijke universum in een ander universum, of ervaar je dat misschien wel als één en hetzelfde?

Rob Sweere maakt belevingskunst. Zo is ook zijn Silent Sky Project# een kunstvorm waarin de ervaring van de deelnemer centraal staat. En daarbij regisseert de kunstenaar zorgvuldig de gelegenheid tot die ervaring. Duizenden mensen hebben reeds deelgenomen aan eerdere uitvoeringen van het project, en al die verschillende uitvoeringen tesamen maken het feitelijke kunstwerk. De aardbol zelf vormt het object van Sweere’s Silent Sky Project#. Dit komt voort uit de gedachte dat de aarde een grote bal is die door de ruimte zweeft, en voor ieder mens de grote uitkijkpost naar een onmetelijke hemel is.

Rob Sweere over zijn werk:“Als kind hebben we op onze rug in het gras gelegen en tijd besteed aan het kijken naar de hemel. We keken naar de wolken, staarden naar de hemel en lieten onze fantasieën de vrije loop; cultuurloos en zonder besef van tijd en plaats.

En hoe vaak geven we onszelf nog de kans/ruimte om alleen maar te dromen en verder niets te doen, nu we volwassen zijn? Hoeveel zie je écht, hoe bewust ben je van je dagelijkse omgeving? Ervaar je echt je omgeving? Of gebruiken we deze ruimte alleen om ons van de ene naar de andere plaats te komen om onze dagelijkse beslommeringen te vervullen?”

Meedoen aan de uitvoering van Silent Sky Project#40 bij Kunstfort bij Vijfhuizen op 1 juli 2011? Geef u op!
info@kunstfort.nl

Plaats reactie