Randprogramma Luid Land, Kunstfort bij Vijfhuizen

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Gebruikersavatar
Brok
Generaal
Berichten: 139
Lid geworden op: 26 okt 2006 11:43
Fort of organisatie: Kunstfort bij Vijfhuizen
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Randprogramma Luid Land, Kunstfort bij Vijfhuizen

Bericht door Brok »

UITNODIGING EVENEMENT
DE KLANK VAN HET LANDSCHAP
Randprogramma bij tentoonstelling Luid Land
Periode: 16 juni t/m 8 juli
Kunstenaars: Mark Bain, Jacco Olivier, Sarah van Sonsbeeck en Julia Willms, i.s.m. Robert Pravda en Andrea Božić
Speciale gasten: Paul de Kort, Lodewijk van Nieuwenhuijze, Arno Eisses, Kester Freriks, Bert van Meggelen, George Moormann, Nathalie Bruys, Saskia Janssen, Andrea Božić, Robert Pravda, en dansers van het ICK.
Curator: Iris Dik
De voorjaarstentoonstelling in 2012, Luid Land, gaat over de klank van het landschap in de beeldende kunst en in de Haarlemmermeer. Over de impact van startende en landende vliegtuigen, maar ook over de vele geluiden van de mens, de natuur en de stilteplekken rond de Stelling van Amsterdam.

Hoe voelt geluid? Hoe klinkt landschap? En hoe ziet stilte eruit? Dit speciale programma van 16 juni t/m 8 juli onderzoekt het thema van de tentoonstelling: Luid Land, de klank van het landschap verder. Het biedt een uitnodigende laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken


PROGRAMMA PERIODE 16 JUNI T/M 8 JULI
16 juni t/m 8 juli:
Presentatie van Geluidslandschap voor de Haarlemmermeer
vr t/m zo
13:00 - 17:00u. Presentatie in de Genieloods van de ontwerpen van Geluidslandschap voor het toekomstige Park Buitenschot, door beeldend kunstenaar Paul de Kort en H+N+S Landschapsarchitecten (zie verder: 30 juni aanvullende excursies, 5 juli expertmeeting.)

Zaterdag 30 juni:
Stilte-/geluidsexcursies door de Haarlemmermeer met kunstenaars Sarah van Sonsbeeck en Mark Bain
12:00 - 13:00u. Start op het Kunstfort, vervoer per fiets of bus naar de geluidswerende proefribbels in het landschap en de locatie van het toekomstige Land Art Park Buitenschot. Toelichting door Arno Eisses, akoestiek consultant TNO en de betrokken ontwerpers van H+N+S Landschapsarchitecten en kunstenaar Paul de Kort.
13:00 - 15:00u. Twee parallelle excursies:
1) Stiltewandeling o.l.v. Sarah van Sonsbeeck over de Geniedijk via de wijk Vrijschot.
2) Geluidsfietstocht o.l.v. Mark Bain naar verschillende locaties rond de Polderbaan, zoals spottersplekken en het bos van Milieudefensie.
15:00 - 17:00u. Terug op het Kunstfort, napraten en borrel. Gelegenheid om de tentoonstelling Luid Land te bezoeken.
17:00u. Afsluiting

Donderdag 5 juli:
Expertmeeting n.a.v. landschapsproject Geluidslandschap voor de Haarlemmermeer ter reductie van grondgeluid rond Schiphol: Hoe kunnen we de ervaring van stilte en geluid in het landschap mee ontwerpen?
14:00 - 15:00u. Ontvangst en gelegenheid tot bezoek van de tentoonstelling Luid Land
15:00 - 15.15u. Start expertmeeting o.l.v. Bert van Meggelen, oud directeur Rotterdamse Academie van Bouwkunst
15:15 - 17:00u. Sprekers, w.o.: ontwerper Lodewijk van Nieuwenhuijze van H+N+S Landschapsarchitecten, beeldend kunstenaar Paul de Kort, schrijver en landschapsexpert Kester Freriks.
17:00 - 18:00u. Informele afsluiting met borrel

Zondag 8 juli:
Finisage Luid Land met stilteverhalen en performances
Vanaf 14:00u. Kunstrondleidingen over het buitenterrein
15:00 - 16:00u. - Gezamenlijke rondleiding langs alle kunstwerken van Luid land.
- Bloemlezing van stiltepoëzie uit de wereldliteratuur door Haarlems stadsdichter George Moormann en een inleiding door schrijver Kester Freriks.
- Luisteren naar de eerder voor het Kunstfort ontwikkelde geluidswerken van Nathalie Bruys en Saskia Janssen in aanvulling op de tentoonstelling Luid Land.
16:30 - 17:00u. Clapdance performance Lithium (Mania) van choreografe Andrea Božić i.s.m. Julia Willms en dansers van het ICK in de Genieloods.
16:30 - 17:30u. (Gratis) rondleidingen over terrein van het Kunstfort en gelegenheid tot bezoeken van de tentoonstelling, in aanwezigheid van de kunstenaars
16:00 - 18:00u. Feestelijke afsluiting van tentoonstelling Luid Land met borrel
Aanmelden voor de bovenstaande programma-onderdelen
is gewenst!

Plaats reactie