Lezing over watervliegtuigbasis Schellingwoude in fort Veldh

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Lezing over watervliegtuigbasis Schellingwoude in fort Veldh

Bericht door Veldhuis »

Lezing over watervliegtuigbasis Schellingwoude

Op zondag 12 oktober is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, gelegen op de grens van Heemskerk en Zaanstad, een lezing over de watervliegtuigbasis Schellingwoude. Deze basis was eerst van de Koninklijke Marine en na de capitulatie werd zij overgenomen door de Duitse bezetter. De lezing wordt gegeven door Hans Nauta welke zeer deskundig is betreffende de luchtoorlog boven Noord-Holland. Tijdens de lezing worden originele foto’s van de basis en omgeving getoond.
De lezing vangt aan om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

De Spreker

Hans Nauta is in het dagelijks leven historisch onderzoeker. In zijn vrije tijd bestudeerd hij al vele tientallen jaren de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hij heeft inmiddels een archief opgebouwd van vele tienduizenden documenten. Zijn jarenlange onderzoek maakt hem een wereldwijd bekende deskundige op dit gebied.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk. Het museum zal beide dagen ook geopend zijn.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden beide dagen 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie