Kofferbakmarkt en lezing over de luchtoorlog rond Den Helder in Fort Veldhuis

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Kofferbakmarkt en lezing over de luchtoorlog rond Den Helder in Fort Veldhuis

Bericht door Veldhuis »

Kofferbakmarkt en lezing over de luchtoorlog rond Den Helder

Op zondag 24 mei is er op het weiland voor luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, een gezellige kofferbakmarkt. De auto’s van de verkopers staan op het weiland en de verkoop is uit de kofferbak of van een kleed. De kofferbakmarkt is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Daarnaast is er een lezing over de luchtoorlog rond Den Helder. Tijdens deze lezing worden originele foto’s en filmbeelden getoond van de strijd rond Den Helder en de aanval op een konvooi in het Marsdiep. De lezing word gegeven door Hans Nauta, welke zeer deskundig is op dit gebied. De lezing vangt aan te 14.00 uur.

De Spreker

Hans Nauta is in het dagelijks leven historisch onderzoeker. In zijn vrije tijd bestudeerd hij al vele tientallen jaren de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hij heeft inmiddels een archief opgebouwd van vele tienduizenden documenten.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie