Lezing over kunst in krijgsgevangenkampen in fort bij Veldhuis

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Lezing over kunst in krijgsgevangenkampen in fort bij Veldhuis

Bericht door Veldhuis »

Lezing over kunst in krijgsgevangenkampen en fototentoonstelling Stelling van Amsterdam

Op zondag 26 juli is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, een lezing over kunst in krijgsgevangenkampen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden duizenden militairen krijgsgevangen gemaakt, zijij werden ingesloten in kampen en wachtten daar op het einde van de oorlog. In de kampen hadden zij weinig omhanden. Om zich toch te vermaken ontstonden vele vormen van kunst. Janny Herfst heeft onderzoek gedaan naar deze kunst en verteld erover en toont veel. De lezing vangt aan te 14.00 uur.
Voorts is er in het museum de fototentoonstelling “Het Geheim van Amsterdam, uit de lucht gegrepen” . De fotografen René Ros en Otto Bodemeijer hebben alle forten van de Stelling van Amsterdam vanuit de lucht gefotografeerd. Dit heeft prachtige opnames opgeleverd van dit unieke verdedigingswerk wat is gelegen rond Amsterdam. De tentoonstelling bestaat uit 10 groot(s) opgeblazen foto’s aan de wand, alle andere opnames worden als een diashow afgespeeld. Dit is een unieke kans om alle forten en batterijen van de Stelling van Amsterdam te zien.


De spreker

Janny Herfst is oud journaliste. Voorts is zij verbonden aan onze zuster Stichting Crash 40-45 in Aalsmeerbrug.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden van met t/m oktober 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie