Lezing over grootste Amerikaanse bombardementsmissie uit de Tweede Wereldoorlog

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Lezing over grootste Amerikaanse bombardementsmissie uit de Tweede Wereldoorlog

Bericht door Veldhuis »

Lezing over de grrotste Amerikaanse bombardementsmissie uit de Tweede Wereldoorlog

Op zondag 30 augustus is er in luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis in Heemskerk een lezing over de grootste Amerikaanse bombardementsmissie uit de Tweede Wereldoorlog. Op 24 december 1944 deden de Amerikanen er alles aan om het Ardennenoffensief van de Duitsers in toom te houden. Hiertoe werd de missie met de meeste vliegtuigen ooit opgezet. Joost de Raaf verteld ons alles over de opzet, uitvoering en resultaat van deze missie. De lezing vangt aan te 14.00 uur.
Voorts is er in het museum de fototentoonstelling “Het Geheim van Amsterdam, uit de lucht gegrepen” . De fotografen René Ros en Otto Bodemeijer hebben alle forten van de Stelling van Amsterdam vanuit de lucht gefotografeerd. Dit heeft prachtige opnames opgeleverd van dit unieke verdedigingswerk wat is gelegen rond Amsterdam. De tentoonstelling bestaat uit 10 groot(s) opgeblazen foto’s aan de wand, alle andere opnames worden als een diashow afgespeeld. Dit is een unieke kans om alle forten en batterijen van de Stelling van Amsterdam te zien

De spreker

Joost de Raaf is werkzaam bij Defensie. Zijn hobby is de luchtvaart. Hij heeft zich uit interesse verdiept en deze gecompliceerde missie.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur, mei t/m oktober op zondagen.


Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie