Lezing over geestverschijningen op Engelse vliegvelden in de Tweede Wereldoorlog

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Lezing over geestverschijningen op Engelse vliegvelden in de Tweede Wereldoorlog

Bericht door Veldhuis »

Lezing over Geestverschijningen op Engelse vliegvelden

Op zondag 18 oktober is er in Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing over geestverschijningen op Engelse vliegvelden gedurende de Tweede Wereldoorlog. Een niet alledaags onderwerp. Het is een verhaal over verschijningen, merkwaardige gebeurtenissen en/of angstige momenten. Het speelt zich allemaal af op of rond Engelse vliegvelden in de Tweede Wereldoorlog en de jaren daarna. Het lijken verzinsels, maar in de lezing zijn verhalen opgenomen die mensen daadwerkelijk hebben meegemaakt en beleefd. Peter de Raaf neemt u mee in een schemerwereld vol met indrukwekkende ervaringen. Mystiek Engeland in de jaren 1940-1945 en daarna. Waar of niet waar. Laat u verassen……..
De lezing vangt aan te 14.00 uur.


De spreker

Peter de Raaf is in het dagelijks leven werkzaam voor Rijkswaterstaat. Hij is voorzitter van Crash 40-45 in Aalsmeerbrug, onze zusterstichting waar wij nauwe banden mee onderhouden en hij is ook betrokken bij de Fokker Heritage Trust. Kortom een duizendpoot binnen luchtvaart Nederland.


De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur
Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.


Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie