Nieuw museumseizoen voor Fort Bij Veldhuis

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Nieuw museumseizoen voor Fort Bij Veldhuis

Bericht door Veldhuis »

Opening museumseizoen 2016 Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis

Op zondag 1 mei opent Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis haar deuren voor het museumseizoen 2016. Gedurende de wintermaanden hebben de vrijwilligers weer de nodige klussen en herinrichtingen gedaan in het museum. Alles ziet er weer tip top uit en u bent van harte welkom om het te komen bekijken.
De gehele dag draait in de filmzaal de film “De oorlog lag op zolder” Dit is een compilatie van beelden van films gemaakt door de familie Spruit ui Beverwijk. Dit geeft een leuk beeld van Beverwijk in de Tweede Wereldoorlog.
Om 14.00 uur is er een lezing over het bombardement van Rotterdam op 14 mei 1940. Peter de Raaf heeft vele beschikbare documenten en boeken over dit bombardement doorgenomen en geanalyseerd Hij is tot een volgorde van gebeurtenissen gekomen die hij vandaag presenteert. Na het bijwonen van deze presentatie wordt de toedracht van dit dramatische bombardement en zijn gevolgen veel duidelijker.
Ten slotte is er het gehele seizoen te zien de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling over de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog. Een interessante tentoonstelling bestaande uit foto’s, documenten en andere voorwerpen. Het geheel geeft een impressie van de eerste bange dagen van augustus 1914 toen de oorlog wel heel dicht bij leek te komen, tot de overstroming van januari 1916 in de Beemster tot uiteindelijk de revolutie en vrede van 1918.
De vrijwilligers van Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis zijn er helemaal klaar voor om u te ontvangen.


De Spreker

Peter de Raaf is werkzaam in een leidinggevende functie bij Rijkswaterstaat. Daarnaast is hij de voorzitter van onze zuster Stichting Crash 40-45 in Aalsmeerbrug.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
http://www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie