Lezing over de Rode Baron

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Lezing over de Rode Baron

Bericht door Veldhuis »

Lezing over de dood van Manfred von Richthofen, de Rode Baron uit de Eerste Wereldoorlog

Op zondag 15 mei is er een lezing over de Duitse piloot Manfred von Richthofen, beter bekend als de Rode Baron. Was hij echt de beste van alle Azen? Waarom zijn gelijkwaardige Azen in vergetelheid geraakt? Werd hij door de Engelse vlieger Roy Brown neergeschoten of werd hij geraakt door vuur vanaf de grond. Rob Schulze behandeld stap voor stap de carrière en het fatale einde van deze bekende Duitse piloot die vloog in een rode Fokker Driedekker. De lezing vangt aan te 14.00 uur.
Daarnaast is er het gehele seizoen te zien de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling over de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog. Een interessante tentoonstelling bestaande uit foto’s, documenten en andere voorwerpen.


De Spreker

Rob Schulze was in zijn werkzame leven vooronderzoeker luchtvaartincidenten bij de Rijksluchtvaartdienst, de huidige Inspectie Leefomgeving en Transport. Hij heeft zich na zijn pensioen gericht op de Eerste Wereldoorlog en daarover meing onderwerp bestudeerd en diverse lezingen ob=ver verzorgd..

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie