Luchtfotografie boven het Noord-Hollands Duingebied tijdens de Tweede Wereldoorlog

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Luchtfotografie boven het Noord-Hollands Duingebied tijdens de Tweede Wereldoorlog

Bericht door Veldhuis »

Lezing over luchtfotografie boven het Noord-Hollands Duingebied tijdens de Tweede Wereldoorlog



Op zondag 29 mei is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing over luchtfotografie boven het duingebied in Noord-Holland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de vijf jaren van Duitse bezetting van Nederland ging er haast geen dag voorbij of ergens langs Nederlands kust zoemde het sonore geluid van een geallieerd verkenningsvliegtuig. De enige wapens die de piloot bij zich had waren hoogte, snelheid en.... camera's. Wat zagen die camera’s nu allemaal boven dit duingebied? Hans Nauta, kenner van de luchtoorlog bij uitstek, verteld dit vandaag allemaal. De lezing vangt aan om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

Daarnaast is er het gehele seizoen te zien de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling over de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog. Een interessante tentoonstelling bestaande uit foto’s, documenten en andere voorwerpen.





De spreker



Hans Nauta is in het dagelijks leven historisch onderzoeker. In zijn vrije tijd bestudeerd hij al vele tientallen jaren de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hij heeft inmiddels een archief opgebouwd van vele tienduizenden documenten.





De Stichting



De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.



Het Fort



Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.



Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.



Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur



Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”

Genieweg 1

1967 PS Heemskerk

06-20298691

info@arg1940-1945.nl

www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie