Lezing over de luchtoorlog boven de kop van Noord-Holland

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Lezing over de luchtoorlog boven de kop van Noord-Holland

Bericht door Veldhuis »

Lezing over de luchtoorlog in de kop van Noord-HollandOp zondag 19 juni is er in het luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis” een lezing over de luchtoorlog boven de kop van Noord-Holland. Tijdens deze lezing worden originele foto’s en filmbeelden getoond van de strijd rond Den Helder en de aanval op een konvooi in het Marsdiep. De lezing word gegeven door Hans Nauta, welke zeer deskundig is op dit gebied. De lezing vangt aan te 14.00 uur.Daarnaast is er het gehele seizoen te zien de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling over de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog. Een interessante tentoonstelling bestaande uit foto’s, documenten en andere voorwerpen.

De SprekerHans Nauta is in het dagelijks leven historisch onderzoeker. In zijn vrije tijd bestudeerd hij al vele tientallen jaren de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hij heeft inmiddels een archief opgebouwd van vele tienduizenden documenten.De StichtingDe Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.Het FortHet Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uurLuchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”

Genieweg 1

1967 PS Heemskerk

06-20298691

info@arg1940-1945.nl

www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie