Lezing over de eerste op Nederlands grondgebied neergestorte Spitfire

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Lezing over de eerste op Nederlands grondgebied neergestorte Spitfire

Bericht door Veldhuis »

Lezing over de eerste in Nederland neergestorte Spitfire

Op zondag 10 jul is er in Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing over de eerste in Nederland neergestorte Spitfire. Nog voor Nederland bij de Tweede Wereldoorlog betrokken raakte crashte er al een Spitfire op ons grondgebied. Het was een fotoverkenner die een missie naar Duitsland uitvoerde maar door Duitse jagers werd onderschept. Helaas overleefde de piloot dit gevecht niet. Sander Wonings, secretaris van onze zuster Stichting ARGA heeft jarenlang onderzoek naar deze Spitfire crash gedaan en daar ook een boek over geschreven. De lezing vangt aan te 14.00 uur.

De Spreker

Sander Wonings is werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Daarnaast is hij secretaris en onderzoeker bij de ARGA, Aircraft Research Group Achterhoek.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie