Fort bij Spijkerboor open op Hemelvaartsdag 25 mei

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Fort bij Spijkerboor open op Hemelvaartsdag 25 mei

Bericht door Nieuwsredactie »

Heeft u zich wel eens afgevraagd uit welke tijd die grote grijze forten in het Noord-Hollandse polderland dateren? En waar deze gigantische “bunkers” precies voor hebben gediend? U bent welkom bij Natuurmonumenten op Fort bij Spijkerboor op Hemelvaartsdag 25 mei van 11.00 tot 17.00uur!
Op deze open dag kunt u het fort op eigen gelegenheid verkennen en zien onder welke omstandigheden zo`n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Ook kunt u alles te weten komen over het fort en zijn geschiedenis, tijdens een uitgebreide 1 ½ uur durende rondleiding (vertrek 13.00 en 14.30uur) onder begeleiding van een gids. Op regelmatige tijden start er ook een verkorte rondleiding.
Bovenop het fort heeft u een prachtig uitzicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water gezet konden worden. De gids laat u zien hoe dat in zijn werk ging. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!
Voor de jeugd is er een uitdagende Fotopuzzeltocht door het fort.
Het terrein om het fort is zeker ook een bezoek waard. Het unieke natuurgebied is een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling om de fortgracht mogelijk.
Tips
• i.v.m. de winterfrisse temperatuur in het fort is het advies om warme kleding te dragen
• Neem contant geld mee, PINbetalingen zijn helaas niet mogelijk
• Honden zijn niet toegestaan

Adres
Fort bij Spijkerboor ligt ten noordwesten van Purmerend. Adres: Westdijk 46, 1464 PC Westbeemster.

Aanmelden
U kunt online uw bezoek aan het fort boeken en betalen: www.natuurmonumenten.nl/fortbijspijkerboor . Voor de rondleidingen betaalt u bij de balie op het fort. Neem contact geld mee want betalen met PIN is in het fort helaas niet mogelijk! De open dag kosten voor leden van Natuurmonumenten € 2,50, voor niet-leden € 3,50 en voor kinderen t/m 12 jaar € 1,-- . De rondleidingen kosten voor leden van Natuurmonumenten € 2,--, voor niet-leden € 4,-- en voor kinderen t/m 12 jaar € 1,--.

Plaats reactie