Pagina 1 van 1

Fort bij Spijkerboor open op 2e Pinksterdag 5 juni

Geplaatst: 26 mei 2017 21:41
door Nieuwsredactie
Breng een bezoek aan een van de grootste forten van de Stelling van Amsterdam en maak kennis met dit ruim 100 jaar oude verdedigingswerk en zijn fraaie ligging in de Beemsterpolder. Natuurmonumenten heet u welkom in Fort bij Spijkerboor op 2e Pinksterdag van 11.00 tot 17.00uur!
Op deze open dag kunt u het fort op eigen gelegenheid verkennen en zien onder welke omstandigheden zo`n 100 jaar geleden de manschappen in dit imposante gebouw moesten leven. Ook kunt u alles te weten komen over het fort en zijn geschiedenis, tijdens een uitgebreide 1 ½ uur durende rondleiding (vertrek 13.00uur en 14.30uur) onder begeleiding van een gids. Op regelmatige tijden start er ook een verkorte rondleiding.
Bovenop het fort heeft u een prachtig uitzicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water gezet konden worden. De gids laat u zien hoe dat in zijn werk ging. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!
Voor de jeugd is er een uitdagende Fotopuzzeltocht door het fort.
Het terrein om het fort is zeker ook een bezoek waard. Het unieke natuurgebied is een paradijs voor planten en dieren. Er is een rondwandeling door de weilanden om de fortgracht.
In de maanden juni, juli, augustus en september is het fort iedere woensdag open van 11.00 tot 17.00 uur. In juli, augustus en september ook alle zondagen!
Tips
• Het is fris in het fort, neem warme kleding mee
• Neem contant geld mee, pinnen is helaas niet mogelijk
• Honden zijn niet toegestaan

Adres
Fort bij Spijkerboor ligt ten noordwesten van Purmerend. Adres: Westdijk 46, 1464 PC Westbeemster.

Aanmelden
U kunt ook online uw bezoek aan het fort boeken en betalen: www.natuurmonumenten.nl/fortbijspijkerboor . Voor de rondleidingen betaalt u altijd bij de balie op het fort. Neem contact geld mee want betalen met PIN is in het fort helaas niet mogelijk! De open dag kosten voor leden van Natuurmonumenten € 2,50, voor niet-leden € 3,50 en voor kinderen t/m 12 jaar € 1,-- . De rondleidingen kosten voor leden van Natuurmonumenten € 2,--, voor niet-leden € 4,-- en voor kinderen t/m 12 jaar € 1,--.