Kustbatterij bij Durgerdam

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Plaats reactie
jabri
Kapitein
Berichten: 38
Lid geworden op: 19 aug 2006 20:30
Fort of organisatie: geen
Locatie: Kerk Avezaath Tiel
Contacteer:

Kustbatterij bij Durgerdam

Bericht door jabri »

Vanmorgen vol optimisme op pad vanuit de Betuwe naar Durgerdam. Op de parkeerplaats aan de IJsselmeerdijk bij de IJdoorn stonden tegen elven zelfs al enkele auto's! Een tiental, even optimistische en enthousiaste, Fortengangers stapten over de IJsselmeerdijk op weg naar het vuurtoreneiland bij Durgerdam. Het enthousiasme werd iets getemperd want er stond geen ontvangstcomite of een leuk bord om ons verder te wijzen. Dus maar door het hek van het, verboden, natuurgebied de IJdoorn en over een drijfnatte, niet gemaaide, grasdijk richting het vuurtoreneiland. Na bijna een half uur lopen bereikten wij de dam naar het bruggetje van het eiland. Nog steeds niemand gezien. Het hek bij de brug bleek, zonder passend gereedschap, niet te openen of anderszins te passeren, dus behoorlijk teleurgesteld keerde het groepje via dezelfde drijfnatte, ongemaaide, grasdijk weer terug naar de IJsselmeerdijk. De Stellingmaandfolder is helaas niet zo betrouwbaar gebleken.

Maar Fort bij Edam en later ook nog Fort aan de Jisperweg maakten veel goed.
Jan BrillemanSolvitur ambulando

Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2158
Lid geworden op: 22 jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contacteer:

Bericht door Rene Ros »

Gelezen op http://www.stellingmaand.nl:Helaas is op het laatste moment door de stichting i.o die de Batterij bij Durgerdam zou bemensen alles teruggetrokken. Hierdoor waren wij niet meer in staat de uitgegane persberichten en drukwerk tegen te houden. Tevens hebben zij geen contact met de webmaster opgenomen voor een toelichting op de website. Daardoor zijn vele mensen voor niets geweest. Iets wat wij betreuren.

Op onze beurt hebben wij die mensen een gratis wandel en fietskaart toegezonden om hen wat tegemoet te komen. Het blijft spijtig en jammer als organisatoren op deze wijze met het publiek omgaan, dat doet de andere forten geen goed.

jabri
Kapitein
Berichten: 38
Lid geworden op: 19 aug 2006 20:30
Fort of organisatie: geen
Locatie: Kerk Avezaath Tiel
Contacteer:

kustbatterij bij Durgerdam

Bericht door jabri »

Klopt, na een mail aan de Stichting...!
Jan BrillemanSolvitur ambulando

Plaats reactie